Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Feyenoord Ajax voorspellingen voetbal Getty

Afgelopen weekend ging Ajax tegen FC Groningen van start met Klaas-Jan Huntelaar als enige spits. Het riep de vraag op wat nu de status is van Kasper Dolberg, vorig jaar de onbetwiste eerste keus in de aanval. Maar een compromis lijkt al in de maak: beide spitsen tegelijk in het veld.

Eigenlijk werd de Hunter, inmiddels 34 jaar, aangetrokken om te dienen als docent en back up voor de Deen. Maar Dolberg heeft dit seizoen wat opstartproblemen, is misschien nog niet helemaal hersteld van zijn eerste volledige eredivisieseizoen en moet ook nog ingespeeld raken op het zoals elk jaar weer flink door elkaar geschudde Ajax.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Onrust Ajax

Huntelaar rook zijn kans en was tegen Groningen belangrijk en doeltreffend. Dat is vermoedelijk precies het scenario dat de international van Oranje voor ogen had: tijdens de contractbesprekingen braaf ja-knikken met de voorgestelde rol, maar in zijn hoofd kon hij zich natuurlijk niet met die rol verzoenen.

Ajax trainer Marcel Keizer wil mogelijke onrust de kop indrukken en belooft naar een oplossing te zoeken. “Af en toe kijken we naar een modus waarin we ze beiden op kunnen stellen. Het liefst heb je al je doelpunten in veld staan. Dat is nu niet het geval.” Maar hij waarschuwt de heren ook dat ze er niet op hoeven te rekenen dat die oplossing per direct of permanent ingevoerd wordt.

PSV: niks geen crisis

Voor het eerst in vele decennia doet PSV niet mee aan het hoofdtoernooi van een Europese bekercompetitie. Dat is het gevolg van de dubbele nederlaag tegen het Kroatische Osijek. Dat, gekoppeld aan het fletse en van creativiteit gespeende spel plus een gebrek aan productiviteit, schepten in Eindhoven een crisissfeertje. Althans, zo leek het.

Maar technisch directeur Toon Gerbrands helpt ons uit de boze droom. Volgens hem gaat alles prima. “Ik kan niet veel met alle berichten uit de buitenwereld”, moppert hij. “Als we twee keer winnen, roept iedereen dat er weer rust is. Maar er was niet heel veel onrust.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Feyenoord haalt Sam Larsson

Titelhouder Feyenoord heeft Sam Larsson opgepikt bij Heerenveen. Trainer Gio van Bronckhorst is in zijn nopjes. “Ik ben blij dat we een speler voor de voorste linie hebben gehaald. We zochten nog een speler die aan de buitenkant kon spelen.” Het is de zevende inkomende zomerstransfer voor de Rotterdammers.

Doe je Eredivisie voorspelling. Komt sc Heerenveen het verlies van Larsson te boven? De club staat voor komend weekend uit tegen ADO Den Haag als favoriet genoteerd @2.48. Gelijkspel noteert 3.45 en winst van ADO levert bij bookmaker Mr Green 2.70 op.

Back To Top