Ga naar hoofdinhoud
Ajax Eredivisie topscorer voorspellen Getty

Ajax – Vitesse Eredivisie. Twee clubs op twee punten van de koppositie, dat klinkt niet zo erg. Maar Ajax en Vitesse hebben het allebei moeilijk, op andere vlakken.

Het is allesbehalve een mooie seizoensstart voor Ajax tot nu toe. De dubbele uitschakeling in Europa door Olympique Nice en Rosenborg, de nederlaag bij Heracles Almelo en vorige week het teleurstellende 1-1 gelijkspel bij ADO Den Haag. Woensdag was er nog wel een 1-5 bekerzege bij Scheveningen, een paar kilometer verder in Den Haag, maar dat was natuurlijk niet zaligmakend.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax – Vitesse

Spits Kasper Dolberg maakte een hattrick in de KNVB Beker, maar trainer Marcel Keizer had zulk killersinstinct liever vorige week gezien bij ADO. “We hebben het gewoon niet goed gedaan door ADO in leven te houden. Ik vind dat we 35 minuten niet goed gespeeld hebben in de tweede helft, dus daar ben ik echt teleurgesteld in.”

Waarschijnlijk heeft Dolberg door zijn hattrick wel weer zijn plekje in de spits heroverd, de plek die hij vorige week verloor aan Klaas-Jan Huntelaar. Keizer was tevreden over zijn Deense spits woensdag. “Hij weet ook dat hij vorig jaar een paar maandjes heeft gehad waarin het niet helemaal lekker ging. Daar is hij ook weer uitgekomen. Hij is aan het vechten en dan hebben we er misschien over een week of over twee weken weer heel veel plezier van.”

Vitesse wil blamage KNVB Beker afspoelen

Op een steenworp van het Olympisch Stadion in Amsterdam was Vitesse woensdag het lachertje van de week. De trotse winnaar van de KNVB Beker van vorig seizoen vloog er nu direct uit tegen de amateurs van Swift. Na een 0-0 gelijke stand, ook na verlenging, was een gemiste penalty van Alexander Büttner de doodssteek voor de ploeg van Henk Fraser.

En het lijkt geen incident in Arnhem. De Gelderlander spreekt van moeilijke relaties tussen Fraser en de mensen in het bestuur van Vitesse. “Bronnen binnen de club stellen dat de trainer de laatste tijd meer dan eens zijn ergernis heeft geventileerd. Maar wat die dan precies inhoudt en welke personen het exact betreft, wordt niet duidelijk.”

Er kwam olie op het vuur toen Fraser zich woensdag voor de wedstrijd met Swift afmeldde. Een woordvoerder zei echter dat er ‘echt sprake is van griep’. Griep of niet, Fraser heeft een flinke taak voor zich liggen in de Johan Cruijff ArenA zondag tegen Ajax.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Ajax – Vitesse

Ajax lijkt meer klaar voor de wedstrijd en dat vertaalt zich ook in de odds van bookmaker Mr Green. De ploeg van Marcel Keizer staat op een minieme 1.26 voor winst, tegen 10.00 voor Vitesse. Een gelijkspel in de ArenA noteert een nog erg hoge 6.00. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top