Ga naar hoofdinhoud

Woensdag om 20:30 uur speelt Ajax in de tweede voorronde van de Champions League tegen Sturm Graz. De winnaar van dit tweeluik treft vervolgens Standard Luik en daarna moet nog een horde worden genomen op weg naar het miljoenenbal.

Kortom, de Amsterdammers hebben nog een lange weg te gaan en het zou bepaald niet voor het eerst zijn als het niet lukt om door de voorrondes heen te komen. De nummer twee van de Eredivisie van het afgelopen seizoen probeert het ditmaal echter met opvallende versterkingen: Daley Blind en Dusan Tadic lieten de Premier League achter zich voor een terugkeer naar de Eredivisie.

Het slechte nieuws is dat dit duo vermoedelijk niet in de basis start. Blind heeft nog een trainingsachterstand (hij was tot voor kort immers nog een speler van Manchester United en die club hoeft niet zo vroeg al de zomerstop af te breken), Tadic speelde met Servië op het WK en nam deze maandag voor het eerst deel aan de voorbereiding. Al met al lijkt de kans dat ze gaan invallen dus ook klein.

Maar ook met de absente toppers kan Ajax bogen op een solide selectie. Ondanks de nodige interesse in de groeibriljantjes is de groep heel behoorlijk bijeen gebleven. Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Frenkie de Jong: alle namen die telkens in transfergeruchten opduiken dragen vooralsnog gewoon nog het Ajaxtenue. Wel zijn Justin Kluivert en Nick Viergever verkocht, terwijl Mateo Cassiera is uitgeleend.

Bij Sturm Graz, dat de Oostenrijkse competitie afsloot als nummer twee, lopen er geen mannen rond die op het Europese of internationale podium opvielen. Dat geldt hoogstens voor de drie Oostenrijkse internationals Peter Zulj, Jorg Siebenhandl en Stefan Hierlander, al hebben die samen maar acht caps vergaard.

In uitwedstrijden deed Graz het in eigen land niet overdreven goed, met slechts 29 punten uit achttien duels (negen gewonnen, zeven verloren en doelsaldo 31-27). Trainer Heiko Vogel zal zijn mannen vermoedelijk in een 3-5-2-formatie persen met als doel om geen schade op te lopen. Vogel is tevreden met die drie mannen achterin maar verlangt meer van de creatieve spelers. “‘In de eerste fase van de opbouw zijn we vrij goed, maar het ontbreekt ons in de laatste fase aan vastberadenheid en doelgerichtheid”, aldus Vogel.

Doe je Champions League voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax is favoriet op @1.37 bij MrGreen Sport, gelijkspel noteert @4.50 en Sturm Graz @8.00. Ajax is een tikje overschot door de bookies en daarom tippen we de draw no bet op Sturm Graz op @6.75 (bij gelijkspel krijg je je inzet terug).

Back To Top