Ga naar hoofdinhoud
Ajax transfers kampioen Eredivisie worden Getty

Eredivisie. Ajax wil weer terug naar de gloriejaren waarin het een abonnement heeft op de landstitel en ook Europees potten kan breken. Dat wil natuurlijk elke club wel, maar de Amsterdammers voegen de daad bij het woord door eindelijk eens diep in de oorlogskas te tasten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfers Ajax moeten titel brengen

De transfers van Dusan Tadic en Daley Blind, beide voor bedragen die naar Nederlandse begrippen fors vallen te noemen, betekenen een breuk met het Ajaxbeleid van de afgelopen jaren. De recordkampioen plachtte jeugdspelers naar voren te schuiven en alleen de portemonnee te trekken voor jonge talenten of spelers die zich al een paar jaar achtereen in de kijker hadden gespeeld in de Eredivisie. Nu komen er dus ineens twee bijna-dertigers naar de Johan Cruijff Arena om de jonkies op sleeptouw te nemen, hun ervaring in de Premier League te laten gelden en wat evenwicht aan te brengen.

Want maar al te vaak begint Ajax aan een nieuw seizoen van de competitie met een selectie die uit balans is: te veel onervaren jongelingen, te veel fysieke lichtgewichten, te veel grilligheid in de prestaties. Met Blind en Tadic is betrouwbare kwaliteit ingekocht. Eigenlijk gek dat het zo lang heeft geduurd voordat Ajax zijn geld, dat in de afgelopen jaren met lucratieve uitgaande transfers bijeen is gespaard, op deze nuttige manier durft uit te geven. Dat kan niet los worden gezien van het sombere feit dat al vier jaar op rij geen landstitel aan de fans kon worden getoond, en dat het vorig jaar in de voorronde van de Champions League en Europa League al mis ging.

Marc Overmars maakt fans lekker

Marc Overmars, die nu eindelijk van zijn hatelijke bijnaam Marc Netto lijkt af te zijn: “Wat dat betreft zaten we eerst nog op het niveau van Feyenoord en PSV. Nu gaan we daar overheen. Wat mij betreft is dit pas het begin”, zegt de ex-vleugelspeler. En eerlijk is eerlijk: Ajax kan van alles willen, maar de Eredivisie is nou eenmaal niet zo aantrekkelijk (meer) voor mannen van het type Blind en Tadic. Wie weet wordt de trend gekeerd.

“We hebben ook contact met de Ajax-jongens die bij Spurs voetballen zoals Alderweireld, Vertonghen en Eriksen. Die zeggen wel dat ze ooit weleens terug willen maar dat moet dan net goed vallen”, zo maakt Overmars de aanhangers lekker voor wat de toekomst allemaal mogelijk nog brengt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? De bookmakers zien ook de potentie in van Ajax’ aankoopbeleid en zetten de club op 2.15 voor de landstitel. Een titel voor PSV levert je op dit moment 2.40 x je inleg op.

Back To Top