Ga naar hoofdinhoud
VVV-Venlo – Heracles Almelo Eredivisie goksites Getty

De Engelse Premier League lijkt zijn regels omtrent transfers op de schop te gooien. Wat dat met de Eredivisie heeft te maken? Behoorlijk veel, en het kan gunstig uitpakken voor de vaderlandse competitie.
Nu gebeurt het namelijk jaarlijks dat terwijl de Eredivisie al is begonnen er alsnog een paar krenten uit de pap worden gevist door de veel rijkere Engelse clubs. En dan is er geen tijd meer om vervangers te halen.

Binnen een maand neemt de organisator van de Premier League een besluit over het voorstel om de transfermarkt voortaan voor het begin van de Engelse competitie te sluiten. Dan mogen er dus geen spelers meer komen of gaan.
“Als KNVB juichen we dit Engelse initiatief erg toe”, laat een woordvoerder van de bond weten. Toch is dit slechts een stapje op weg naar het uiteindelijke doel: harmonisering van de regels in heel Europa (of de wereld).

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Hoe zit het met Davinson Sánchez?

Wellicht hebben we volgend jaar rond deze tijd niet meer het soort soaps als die ene rondom Davinson Sánchez. Terwijl Ajax alweer zijn eerste competitiematch achter de rug heeft, is er nog onzekerheid over zijn mogelijke transfer naar Tottenham Hotspur. Inderdaad, een Premier League-club.
Omdat hij in het weekend niet op het veld verscheen en maandag ook al ontbrak op het trainingsveld, werd aangenomen dat hij al min of meer in het vliegtuig naar Londen zat.

Ajax komt nu dan toch met een verklaring: “Davinson Sanchéz trainde binnen wegens knieklachten en is hiervoor behandeld”. De Amsterdammers hebben, zo gaat het verhaal, al een bod van 40 miljoen op de 21-jarige Colombiaan afgewezen. Dit in de wetenschap dat de Spurs echt wel meer in kas hebben.
De club behoort tot de traditionele Engelse big six en terwijl de andere vijf voor honderden miljoenen hebben ingekocht, heeft Tottenham Hotspur nog geen enkele euro aan transfers gespendeerd.

Zet in bij Mr Green – Onderaan de winnende tips!

Hoe spectaculair is de Eredivisie?

Alex Tielbeke, commercieel directeur van Eredivisie Media & Marketing, stelt dat de buitenlandse omzet van de Eredivisie in de afgelopen vijf jaar is verdrievoudigd. Hoe dat kan? Volgens hem hangt dat samen met de vele jonge talenten alhier en omdat “we aanzienlijk meer doelpunten scoren dan iedere andere competitie in Europa”.

Klopt dat? Vorig seizoen waren er per eredivisiewedstrijd gemiddeld 2,89 goals. In Frankrijk 2,61, in de Premier League 2,80, in de Bundesliga 2,87, in de Primera Division 2,94 en in de Serie A 2,96. De stelling is dus niet waar.

Voorspellingen Eredivisie

Over goals gesproken, wie gaat er de meeste maken? Bij goksite Mr Green staat Nicolai Jorgensen op 3.50, Kasper Dolberg op 4.50 en Wout Weghorst op 9.00. Lees meer: wedden op Eredivisie.

Back To Top