Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Ajax: transfer Justin Kluivert voorspellen Getty

Transfers Eredivisie. De meest gehaaide zaakwaarnemers, clubleidingen en scouts ter wereld hebben zich op Justin Kluivert geworpen. De jonge Ajacied is het lijdend voorwerp in een spel van geruchten, manipulaties en prijsopdrijvingen. Wat ook de uitkomst is, of hij nou bij Ajax blijft of niet, vanaf nu is het onbekommerde er per direct af bij de buitenspeler.

Programma Eredivisie

Ajax: transfer Justin Kluivert?

De negentienjarige Kluivert heeft twee seizoenen in de hoofdmacht van Ajax achter de rug. Vorig seizoen brak hij door, al bleef zijn bijdrage beperkt tot 786 minuten in de Eredivisie en 176 in de Europa League. Dit seizoen voegde hij er in de competitie 2.335 minuten aan toe (27 keer in de basis, drie keer ingevallen). Toch werd hij pas na de winterstop een vaste waarde, toen Amin Younes zichzelf na een transferdrama (wel, niet, wel, niet naar Napoli) onmogelijk maakte.

Ondertussen probeerde Ajax de zoon van Patrick een verlengd contract te laten ondertekenen. Manager Mino Raiola fluisterde hem in om het niet te doen, tenzij er een gigantische salarisverhoging tegenover stond. Ajax hanteert echter een max van 1 miljoen per jaar en dat was voor het duo te minnetjes. Zo’n schijntje staat voor hen uiteraard gelijk aan totale minachting. Vorige week maakte Kluivert bekend dat hij echt niet gaat bijtekenen.

Verkoopprijs verlaagt

Dat was het moment voor voetbalclubs als Tottenham Hotspur en AS Roma om via hun connecties in de media wat druk uit te oefenen. Vermoedelijk legden ze geen echt bod neer bij Ajax, maar puur door te doen alsof dat wel zo is, maken ze Justin Kluivert en zijn entourage helemaal gek, waardoor Kluivert junior zich nog meer tegen Ajax gaat afzetten en daardoor zijn verkoopprijs verlaagt. Immers, een speler die echt weg wil, daar heb je toch niets meer aan en is dus minder waard.

Nieuwe club Justin Kluivert

En nu komen er dus elke dag nieuwe clubs bij in het rijtje van mogelijke nieuwe bestemmingen. Zo meldt de krant Guardian dat José Mourinho van Manchester United gecharmeerd is van Kluivert en schrijft het Italiaanse Il Romanista dat AS Roma 50 miljoen biedt voor een pakketje met Kluivert en Hakim Ziyech. Ex-speler Ronald de Boer vindt het maar niks: “Justin loopt er weleens bij alsof hij alles al heeft bewezen”.

Back To Top