Ga naar hoofdinhoud
Ajax wordt tegen Getafe in de Europa League getest

Alsof hij met een kraampje op een kerstmarkt staat, zo plempt Marc Overmars Ajax spelers Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt op de toonbank. De directeur spelersbeleid van de Amsterdamse club zet de druk bij geïnteresseerde clubs erop door te verklaren dat niet alleen FC Barcelona en Paris Saint-Germain hun best doen om de jonge talenten te tekenen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Award Matthijs de Ligt drijft prijs op

De Ligt, die onlangs werd uitgeroepen tot Golden Boy, oftewel de beste speler op de Europese velden van onder de 21 jaar, wordt al een tijdje in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht.

De publiciteit die de door een Italiaans voetbalmagazine uitgereikte prijs oplevert, zal zijn vraagprijs alleen maar opdrijven en de hype verhevigen. Frenkie de Jong wordt de laatste tijd vooral gelinkt met PSG, al twijfelen velen of de Franse kampioen wel een geschikte werkomgeving is voor de verdedigende middenvelder. De Franse competitie zal hem toch wat minder weerstand geven dan pakweg de Premier League.

Europa houdt Frenkie de Jong en De Ligt in de gaten

Maar nu tovert Overmars, zelf een voormalige speler van zowel Ajax als Barcelona, twee anonieme clubs uit zijn met poen gevulde hoed. “Barcelona is mijn favoriet. Het is een fantastische club, maar er zijn twee andere clubs die zeer dichtbij zijn. Heel Europa houdt ze in de gaten”, zo weet hij. “Geld is niet belangrijk voor ze. Het afgelopen jaar kregen ze ook goede aanbiedingen”, zo stipt hij aan dat de spelers in kwestie vooral een club gaan opzoeken waarmee ze verwachten prijzen binnen te slepen.

Wordt het een transfer naar FC Barcelona?

Elk snippertje info over de mogelijke koers van De Jong en De Ligt wordt opgepikt als doorslaggevend bewijs dat ze al een keuze hebben gemaakt. Zo ook de mededeling van Ajax-doelman Andre Onana, die in de jeugdopleiding van FC Barcelona uitkwam, dat de talenten aan hem vroegen hoe het is om in Spanje te werken en wonen. “De Jong en De Ligt hebben vroegen me naar het dagelijkse leven in Spanje”, zo zegt de Kameroense goalie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie. Dit weekend speelt Ajax in de Eredivisie uit tegen FC Utrecht. Het is weer een kans voor de golden boys om zichzelf aan Europa te presenteren. Ajax staat voor winst op 1.30, maar Utrecht zit in een prima reeks en dat maakt de winst Utrecht of gelijk (1X) op 3.50 bij bookmaker Mr Green Sport interessant.

Back To Top