Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord - Vitesse voorspellen

Het gaat dit seizoen nog niet echt op rolletjes bij Ajax, dat 29 punten haalde uit 14 speelronden, geen gemiddelde dat gaat leiden tot een titel. En in plaats van de portemonnee trekken om in de winterstop een versterking te halen, is er een speler vastgelegd voor het komende seizoen: Boureima Hassane Bandé.

De buitenspeler speelt momenteel voor KV Mechelen. De nu negentienjarige Burkinees heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat afloopt in 2023. De Belgische club ontdekte het talent toen hij nog uitkwam voor Salitas FC Ouagadougou in zijn moederland. In de Belgische competitie heeft hij vijftien matches gespeeld, waarin hij negenmaal scoorde. Bovendien debuteerde hij twee weken geleden in het nationale elftal van Burkina Faso.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Transfers Ajax: Boureima Hassane Bandé

Riskant is het wel om zo’n acht maanden te wachten op de komst van een speler. Wat als in de tussentijd een enorme vormdip optreedt, een chronische blessure ontstaat, er andere opties beschikbaar komen of hij buiten de lijnen iets geks doet? En vanuit het perspectief van Mechelen gezien, wat moet hem op persoonlijk level nou de komende maanden motiveren nu de deal toch al gemaakt is?

Wesley Sonck, oud-speler van Ajax, vindt bovendien dat het vermoedelijke transferbedrag van 9,5 miljoen euro ietwat hoog is. “Tegenwoordig maken ze 2 doelpunten en zijn ze al 10 miljoen euro waard”, aldus Sonck. “Ik vind het veel te veel voor jongens die nog veel te weinig bewezen hebben.”

Guidetti en Feyenoord

Pas negentien jaar was John Guidetti toen hij Rotterdam en de hele Eredivisie op stelten zette bij Feyenoord. Hij maakte in het seizoen 2011-2012 in 23 speelronden liefst 20 goals. Zweden leek er na Zlatan Ibrahimovic een nieuwe zelfverzekerde superster bij te krijgen. Maar het liep anders. De toen door Manchester City gecontracteerde aanvaller werd daarna nog uitgeleend aan Stoke en Celtic, toch een ploeg die in veel aspecten op Feyenoord lijkt. In Schotland deed hij het best aardig, waarna hij in 2015 vol goede moed neerstreek bij Celta de Vigo.

Hij werd geen basisspeler maar pikte toch zijn momenten en goaltjes mee. Dit seizoen is hij echter op een zijspoor gezet en kreeg hij nog maar 84 minuten speeltijd in de Spaanse competitie. En dus kijkt hij om zich heen: “We zien wel wat er gebeurt. Maar zoals het nu gaat, is het onhoudbaar.” Is het niet tijd voor Feyenoord om een belletje te plegen naar Celta?

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Eredivisie

Wedden op de Eredivisie? Komend weekend is de kraker tussen Ajax en PSV. Ajax staat op 1.83, gelijkspel op 3.80 en winst voor de koploper noteert 4.00. PSV is momenteel schier onverslaanbaar en heeft ook het geluk aan zijn zijde. De combinatie gelijk of winst PSV noteert 2.00 bij bookmaker Mr Green.

Eredivisie Nieuws

Back To Top