Ga naar hoofdinhoud
PSV - Bate Champions League kwalificatie voorspellingen Getty

Ajax – Standard Luik | Niet alleen de Eredivisie is weer begonnen – ook de voorrondes van zowel de Champions League als de Europa League zijn in volle gang. Zo kwamen er al vier Nederlandse teams de afgelopen twee weken in actie om mogelijk een plekje in een van deze twee toernooien te kunnen bemachtigen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax – Standard Luik voorronde CL

Ajax nam het vorige week op in Luik waarin zij een 0-2 voorsprong weggaven. In de extra tijd wist Standard de 2-2 binnen te schieten middels een penalty. Het is zeker geen onmogelijke uitslag om het in eigen huis af te kunnen maken, alleen zal het weggeven van de voorsprong voor de Amsterdammers voelen als een nederlaag. Aan de Ajax de taak om zich hierover heen te zetten en net zo te voetballen als in de prima eerste helft.

Heenwedstrijd 2-2

Ajax kwam dus goed uit de startblokken vorige week in Luik. Ze lieten goed voetbal zien en kwamen tot mooie kansen. Zelfs zulke goede kansen waardoor Ajax met een 0-2 voorsprong de rust inging. Na rust waren de rollen omgedraaid en had Standard Luik het merendeels voor het zeggen. Zeker na de 1-2 werd Ajax een beetje in het nauw gedreven maar leek toch overeind te blijven. Tot de extra tijd, waarin een penalty werd versierd en gegeven en de eindstand op 2-2 kwam.

Een redelijke eerste wedstrijd van Ajax waarin op voorhand zeker geen slecht resultaat is behaald. Nu is het aan Ajax om het in eigen huis af te maken. Weten de Amsterdammers vandaag gelijk te spelen of te winnen dan wacht nog één Champions League voorronde voor eventuele plaatsing in het hoofdtoernooi.

Slechte wedstrijd Ajax in Eredivisie

Op het Ajax programma van afgelopen weekend in de Eredivisie stond Heracles Almelo. Het was weer te duidelijk te merken dat de Amsterdammers een doordeweekse wedstrijd hadden gespeeld, want soepel ging het niet in de Arena. Heracles kwam 5 minuten voor tijd op voorsprong, waardoor een stunt van de Tukkers in de maak was. Toch kon Ajax nog deels orde op zaken te stellen en wist het 2 minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten. Verder dan een gelijkspel kwam het niet, wat natuurlijk een teleurstellend resultaat is tegen Heracles – zeker in eigen huis.

En ook voor Standard Luik

Standard Luik deed het afgelopen weekend in de eigen competitie niet veel beter. De Belgische competitie is nu drie wedstrijden onderweg en Standard staat op een zevende plek met 5 punten. Luik wist in de Jupiler Pro League een keer te winnen en twee keer gelijk te spelen. Afgelopen weekend kwamen zij niet verder dan een gelijkspel tegen Cercle Brugge. Ook voor Standard Luik een tegenstander van wie op voorhand gewonnen hoort te worden.

Zowel Ajax als Standard Luik wisten dus geen goede zaken te doen in de eigen competitie en dat zou misschien wel door de heenwedstrijd kunnen komen. Zeker aan het begin van het voetbalseizoen is het extra zwaar om meerdere wedstrijden in een week te spelen, aangezien veel spelers nog niet hun oude niveau halen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Ajax – Standard Luik

Beide teams zullen met dezelfde insteek naar de Champions League wedstrijd van vandaag toeleven: de nare smaak van het afgelopen weekend wegspoelen. Ajax heeft een licht voordeel aangezien zij twee keer wisten te scoren in Luik. Ik verwacht dan ook dat ze vanavond aan het langste eind gaan trekken.

Daarnaast denk ik ook dat beide teams wederom gaan scoren net als in de eerste wedstrijd. De quotering voor de weddenschap ‘beide teams scoren’ is bij bookmaker Mr Green 1.78. Standard zal moeten komen vandaag in de Arena en dat zal gaten opleveren voor Ajax. Ik verwacht wederom een open wedstrijd met wat doelpunten.

Voor de gevorderden tip ik de weddenschap ‘Starts 0-1 Draw’ voor 3.80 bij de bookmakers. Ik zie Ajax net aan winnen – met 1 doelpunt verschil. Zet Standard op een handicap 0-1 en speel ‘draw’ voor deze uitstekende quotering.

Back To Top