Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Ajax en PSV transfers Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries Getty

Eredivisie nieuws. Hoog bezoek op de tribunes van PEC Zwolle afgelopen weekend. Een scout van FC Barcelona kwam eens poolshoogte nemen van enkele jonge Ajacieden. Aan wie van hen wordt vanuit Catalonië getrokken?

Programma Eredivisie 2017 – 2018

FC Barcelona scout bij Ajax

Jose Mari Bakero is de jeugdcoördinator van FC Barcelona, de trotse koploper van de Spaanse competitie en deze week actief in de achtste finale van de Champions League. Hij kwam naar Overijssel om vooral dit viertal onder de loep te nemen: Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Donny van de Beek en Frenkie de Jong. En daar maakten hij en de club ook bepaald geen geheim van. In alle openheid begroette hij op de tribunes zijn ex-ploeggenoot Richard Witschge.

De Ligt staat al langer in de belangstelling van Europese topclubs. Het is natuurlijk opmerkelijk dat de nu achttienjarige verdediger al anderhalf jaar geleden mocht debuteren. Zeker op die positie, waarin ervaring en een volwassen lichaam wat zwaarder tellen dan in de aanval, zie je bij clubs die in hun land tot de top behoren weinig piepjonge gasten.

Ronald de Boer, ex-speler van zowel Ajax als Barca, denkt dat De Ligt best kan overwegen om nu al (of althans, na dit seizoen) de stap te zetten. Maar de andere drie zijn er bij verre nog niet aan toe. “Ze moeten bij Ajax zó aanwezig zijn dat ze echt een aanwinst voor Barcelona kunnen worden. Laat ze eerst maar eens heel veel vlieguren maken en Ajax kampioen maken.”

Ook Carel Eiting in de picture

De Telegraaf meldt overigens dat Bakero gelijk maar een vijfde naam op zijn lijstje heeft gezet: Carel Eiting. Michael Reiziger, de trainer van Jong Ajax, is vast trots op al die aandacht voor de pareltjes die ook door hem zijn opgepoetst. Maar aan de andere kant toont het de heftige hypes en bubbels waarin de voetbalwereld grossiert. Want hoezo Barcelona? Deze boys zijn nog niet eens kampioen van Nederland geweest.

Met weemoed denkt de ex-verdediger terug aan de jaren 90, toen er in het pre-internet tijdperk wat minder mediadruk op de spelers lag en ze dus meer vrijheden genoten. “Na de wedstrijd konden we zelfs een frietje bestellen. Bij FC Barcelona mochten we van Van Gaal met de kinderen in Camp Nou voetballen”, zo herinnert hij zich.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op de Eredivisie? Zal Bakero komend weekend de match van Ajax tegen ADO Den Haag op tv bekijken? Ajax is favoriet voor de winst op 1.15, gelijkspel noteert 8.00 en winst van ADO levert je 15.00 per ingezette euro op.
Wie weet komen er goals van de vier gescoute spelers. Kluivert staat voor een goal op 2.25, Van de Beek op 2.08, De Jong op 2.48 en De Ligt op 8.00.

Back To Top