Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie: Ajax is beter in transfers dan PSV en Feyenoord

Zondag om 16:45 uur sluiten Ajax en Heerenveen te Amsterdam de dertigste speelronde van de Eredivisie af.

De Amsterdammers hopen uit het weekend te komen als de nieuwe koploper van de competitie, Heerenveen staat achtste en tracht de top zeven binnen te komen, want dat geeft zicht op Europees voetbal in het nieuwe seizoen.

Ajax – sc Heerenveen

Nog vier ronden telt de jaargang 2016-2017 van de Nederlandse competitie en wil Ajax kampioen worden, dan zal het in de resterende duels minstens twee punten meer moeten behalen dan Feyenoord. Het doelsaldo van de Rotterdammers is immers superieur aan dat van de Amsterdammers, dus het puntengaatje van een telt voor twee. Tenzij Ajax ook een monsteruitslag laat noteren zoals Feyenoord laatst tegen Go Ahead Eagles. En dat is tegen Heerenveen niet onmogelijk.

Ajax won namelijk zes van de laatste zes duels tegen de Friese clubs en maakte in die periode negentien goals, terwijl de club er vier om de oren kreeg. Thuis in de Amsterdam ArenA won Ajax vijf van de laatste zes ontmoetingen en eindigde een duel onbeslist. Het doelsaldo is over die zes duels nog overtuigender: 21 tegen zes.

Zwakke periode sc Heerenveen

Daarnaast zit Heerenveen in een zwakke periode, want de laatste zes eredivisieduels leverden slechts vier punten op. In die duels kregen de Friezen liefst zestien tegengoals, de op een na slechtste score van de competitie. En buitenshuis behaalde de club uit de laatste zes speelronden nul punten, met het dramatische doelsaldo van 7 versus 18.

Beide teams hebben in regel de meerderheid van het balbezit, zijn zuiver in de passing en versturen veel korte passjes. De verschillen zijn dat Heerenveen vaker ook de lange bal hanteert en simpelweg de gekozen speelstijl met meer foutjes uitvoert. Ook komt Heerenveen tot veel minder doelpogingen per wedstrijd: dik twintig voor Ajax, nog geen veertien bij Heerenveen.

Wedden op Ajax – Heerenveen

Ajax is de favoriet op @1.23, gelijkspel noteert @6.30 en Heerenveen @10.50 bij bookmaker 888Sport. Dit lijkt een goalfestijn te worden en de over 2,5 goals noteert daarom slechts @1.40, wat het eigenlijk gelijk aantrekkelijker maakt om te gaan voor onder 2,5 goals op @3.00. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top