Ga naar hoofdinhoud
Kwartfinale KNVB Beker Ajax - PSV: favoriet ondanks week

Ajax – PSV Eredivisie. Zondag 10 december vanaf 16:45 uur speelt Ajax in Amsterdam tegen koploper PSV. De Brabantse gasten zullen het weekend sowieso overleven als nummer één, want de marge op de Amsterdammers bedraagt reeds tien punten.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Voorbeschouwing Ajax – PSV

Veertien speelronden, 39 punten. Dat is een kolossaal aantal die tegen de trend in gaat dat Nederlandse clubs meer aan elkaar gewaagd raken. Toch zijn er weinig volgers van overtuigd dat PSV er nou, behalve op de ranglijst dan, echt zo enorm veel bovenuit steekt. Zo won PSV bij zes van zijn dertien zeges met een marge van één goal, terwijl Ajax al zijn negen zeges met minstens twee goals verschil behaalde. Dat ondersteunt de opinie dat als Ajax piekt het een hoger niveau haalt dan PSV, maar dat de Eindhovenaren simpelweg consistenter zijn.

Ajax won twee van de laatste zes ontmoetingen met de Brabantse rivaal en verloor er drie. Het doelsaldo over die periode is 8-8. Ook vielen er in die partijen 27 gele kaarten, wat het een klein wonder maakt dat die tot geen enkele rode leidden. Thuis verging het Ajax wat beter met drie zeges uit de laatste zes ontmoetingen tegenover twee nederlagen (doelsaldo 9-7).

Voorspellingen Eredivisie topper

En wat denken de kenners over de topper? Kenneth Perez, ex-Ajacied, wijst op het risico bij PSV dat ze een gelijkspelletje ook wel genoeg vinden. “Je ziet dan vaak dat zo’n ploeg te afwachtend speelt en daardoor niet in de wedstrijd komt. Aan de andere kant is dat wel precies het spelletje dat PSV goed ligt.”
PSV-verdediger Daniel Schwaab wrijft Ajax in dat het niet meer tweede staat: “De tiltelrace wordt niet beslist door Ajax-PSV. Daarnaast is AZ nu onze naaste belager.” En Ajax-keeper Andre Onana houdt het simpel: “Nee, ik denk niet PSV beter is dan Ajax. Ik denk dat wij beter zijn. Ajax is de beste club van Nederland.”

Wat kansen benutten betreft is Ajax dat in elk geval tot nu toe wel. Ajax zet een kleine twintig procent van de schoten om in treffers en bij PSV is dat net onder de negentien procent. Na al die speelminuten heeft PSV slechts één keer vaker op goal geschoten dan Ajax, dat wel minder vijandelijke schoten op zich af krijgt dan de koploper.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Ajax – PSV? Ajax is de favoriet op 1.86, gelijkspel staat op 3.65 en winst PSV op 4.00. Gezien het grote gat op de ranglijst is voorzichtigheid onnodig, daarom tippen we dat er minstens drie goals komen (over 2,5 goals) op 1.65 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top