Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen Ajax en PSV transfers Matthijs de Ligt en Denzel Dumfries Getty

Eredivisie nieuws. In de interland tussen Italië en Nederland (1-1) heeft Ajacied Matthijs de Ligt een goede indruk achtergelaten bij de tifosi. De Italiaanse journalisten verdrongen zich om de jonge verdediger. Vooral deze vraag hing op hun lippen: ga je tekenen voor Juventus?

Programma Eredivisie

Transfer Matthijs de Ligt Ajax

In de Serie A houden ze wel van zijn type verdediger: fysiek sterk, schier onklopbaar in kopduels en met een onverstoorbare blik. En Juve, dat zijn abonnement op de Italiaanse titel dit jaar verlengde, is niet de enige Europese topclub die aan De Ligt wordt gelinkt. De achttienjarige international blijft er koel onder. “Ik ken de verhalen, maar weet ook wat ik moet geloven”, zo zegt hij.

De vraag is natuurlijk wat de jongeman in kwestie zelf wil. Het salarisplafond bij Ajax van 1 miljoen euro kan hij met een transfer makkelijk ontstijgen, zelfs als hij naar pakweg een Duitse of Engelse middenmoter gaat. Maakt hij een klapper naar de Juve’s, Barca’s en PSG’s van deze wereld, dan is hij in een klap de rest van zijn leven financieel binnen.

De Ligt wacht het af

Journalisten zullen schrijven dat het verstandig is om langer te blijven, om eerst maar eens kampioen te worden met Ajax, om met een steviger palmares een imposante kleedkamer binnen te komen. Da’s allemaal irrelevant. Als een speler een stap hogerop kan maken, dan moet hij dat altijd proberen. Nu is in de topsport altijd het beste moment. Op het veld wacht je ook niet als een kans zich voordoet.

“Ik ga nu op vakantie en dan moet ik alles maar eens op een rijtje zetten en een beslissing nemen”, zo zegt De Ligt, maar als hij morgen een telefoontje krijgt uit Madrid, dan gaat hij echt niet eerst op vakantie voor hij antwoordt.

Denzel Dumfries is klaar voor PSV

Heerenveenspeler Denzel Dumfries ziet het wel zitten om vanuit het noorden af te dalen naar het zuiden, naar PSV. De Brabanders boden 5,5 miljoen euro voor de 22-jarige verdediger die een jaar eerder voor acht ton overkwam van PSV. Dat is dus een fijn rendement voor de Friese club. Zijn zaakwaarnemer denkt dan ook dat de transfer wel door zal gaan.

Dumfries zal wat pit in de achterste lijn van PSV brengen. De Arubaan schuwt de robuuste duels niet en is regelmatig betrokken bij opstootjes. Zelf wordt hij gemiddeld 1,5 keer per 90 minuten onderuit geschoffeld, een van de hoogste gemiddelden van het afgelopen seizoen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top