Ga naar hoofdinhoud
Balverlies Hakim Ziyech - de feiten op een rij

De nummers een en twee van vorig seizoen, PSV en Ajax dus, lijken hun selectie voor het komend Eredivisie seizoen zo ongeveer wel klaar te hebben. Althans: dat is wat ze zullen hopen, want een niet-te-weigeren bod uit Engeland, Spanje of Duitsland kan alles ineens anders maken. Mark van Bommel, de nieuwe trainer van PSV, geeft echter een helder signaal af: “Onze doelstelling is om de huidige spelersgroep te behouden.”

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Selectie PSV

Na een paar magere jaren in Europa willen de Brabanders weer wat moois laten zien in de Champions League. Dat lukt natuurlijk niet als last minute sterkhouders vertrekken en halsoverkop paniekaankopen gedaan moeten worden, of als het zelfs niet eens lukt om vervangers aan te trekken. Groot gelijk dus van Van Bommel om mannen als Hirving Lozano, Jeroen Zoet en Luuk de Jong binnenboord te willen houden, hoeveel geld ze ook op kunnen leveren.

Jeroen Zoet blijft

Het goede nieuws is dat keeper Zoet ondanks mogelijkheden om zijn loopbaan elders te vervolgen toch heeft verlengd. Al garandeert dat natuurlijk niets: het kan ook louter een middel zijn om een hoger transferbedrag te kunnen cashen. Anderzijds zal de keeper van Oranje (die daar niet onbetwist de nummer 1 is) beseffen dat hij zo vlak na een WK voetbal zonder Nederland niet ’s werelds meest hotte doelman is.

Transferperiode te lang

Ook rondom Lozano is het al met al relatief stil. Hij zette zich op het WK absoluut in de etalage, maar gezien hij pas vorig jaar bij PSV kwam vindt hij het wellicht zelf ook verstandig om nog een jaartje in de luwte te rijpen. Tot 31 augustus is er echter geen zekerheid, want dan is de transferdeadline. Van Bommel wil dat de markt veel eerder sluit: “Dat is ongelooflijk. Het slaat helemaal nergens op, die lange transferperiode. Dan heb je al drie competitiewedstrijden gespeeld en kan er nog van alles gebeuren.”

Ajax: Erik ten Hag wil vleugelspeler

Ajax-trainer Erik ten Hag kan niet klagen: hij heeft Dusan Tadic al binnen en Daley Blind lijkt aanstaande. Dat zijn het soort spelers met internationale ervaring waarmee de Amsterdammers een gooi naar de landstitel kunnen doen. Maar door de blessure van aankoop Hassane Bande is het denkbaar dat er ergens een niet al te dure vleugelspeler wordt opgeduikeld.

Hakim Ziyech heeft zich na de uitschakeling van Marokko in de groepsfase van het WK ook weer bij Ajax gemeld. Hij wil wel weg, maar lijkt niet van plan om iets te gaan forceren en is er klaar voor om het Ajaxshirt aan te trekken voor de aanstaande kwalificatieduels voor de Champions League. “Ik ben nu hier en ik richt me op Ajax”, zo zegt hij.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Eredivisie voorspellingen. Ajax is de titelfavoriet @2.15 en een titel voor PSV levert je 2.40 x je inleg op bij een goede uitkomt. Denk je  dat Lozano blijft, pak dan de quotering van 6.00 op de topscorerstitel voor de Mexicaan.

Back To Top