Ga naar hoofdinhoud
PSV - VVV Venlo Eredivisie kampioen voorspellen bookmakers Getty

PSV – Ajax, Eredivisie. De topper staat komende zondag om 16.45 uur op het programma in het Philips Stadion. PSV móét winnen om de top 2 in zicht te houden, al hebben ze het niet in eigen hand.

Ook Ajax kan zich weinig meer permitteren. De Amsterdammers staan nog altijd één punt achter Feyenoord en we hebben nog maar 3 speelronden te gaan. We kunnen dus wel concluderen dat beide ploegen niks aan een gelijkspel zullen hebben, en dat zal de wedstrijd alleen maar aantrekkelijker maken.

PSV – Ajax

Feyenoord gaat een lastige uitwedstrijd tegen Vitesse tegemoet, en Ajax kan dit weekend dus toeslaan. Maar kan de ploeg van Peter Bosz het fysiek wel bijbanen na die slijtageslag in Gelsenkirchen?

Het bereiken van de halve finale van de Europa League door een Nederlandse club, dat hebben we al een tijdje niet meer meegemaakt. Het zal het zelfvertrouwen van de Amsterdammers een grote boost geven, maar zo’n zware pot heeft natuurlijk ook nadelen.

Ajax had logischerwijs zijn beste 11 spelers opgesteld, maar 120 minuten voetbal is conditioneel natuurlijk ontzettend zwaar. Bosz zal keuzes moeten maken, en risico’s moeten nemen, maar het zal mij niets verbazen als Ajax in de slotfase wegzakt.

PSV is fit en wil winnen

PSV is fit, heeft zich een week lang kunnen voorbereiden op dit duel, en de ploeg van Phillip Cocu heeft zo’n overwinning hard nodig. PSV heeft in de Eredivisie al negen wedstrijden op rij gewonnen in eigen huis, maar tegen Ajax thuis wisten de Eindhovenaren slechts één van de laatste vijf keer te winnen.

Ook heeft PSV moeite met scoren, zagen we ook afgelopen weekend weer tegen ADO Den Haag. Tegen Ajax ga je niet zoveel kansen krijgen en PSV zal dus effectiever met zijn kansen moeten omgaan.

Winnaar PSV – Ajax voorspellen

Het is lastig om hier een winnaar uit te kiezen, maar het zal een attractieve wedstrijd worden waar beide ploegen op zoek zullen gaan naar doelpunten. De verwachting is dan ook een strijdlustig duel met veel goals, met name in de tweede helft.

De beste weddenschappen zijn hier ‘meer dan 2.5 goals’ op 1.64 en ‘meer dan 1.5 doelpunten’ in de tweede helft op 1.82 bij bookmaker 888Sport. In zo’n partij zie je ook vaak veel kaarten vallen, en ‘meer dan 2.5 kaarten’ @1.66 lijkt me voor het wedden op voetbal een zekerheidje.

Back To Top