Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie nieuws Ajax, PSV, Feyenoord

Eredivisie nieuws. De transfersaga rond Hakim Ziyech komt lekker op stoom en krijgt wellicht al heel snel een afronding. Naar verluidt heeft AS Roma een bod uitgebracht op Marokkaanse middenvelder.

Voor Ajax lijkt afwachten en de prijs opdrijven het devies, want Ziyech doet met Marokko mee aan het wereldkampioenschap voetbal 2018, dus zijn waarde kan bij een goede vertoning nog omhoog.

Programma Eredivisie

Ajax transfers – Hakim Ziyech

Sommige analisten vermoeden dat de befaamde zaakwaarnemer Mino Raiola de dealmaker is die tussen Roma, Ajax en Ziyech in zit. Maar de krant Telegraaf meldt dat Raiola niet de kwade genius is achter de wellicht aanstaande deal met de Romeinse club, die tot de halve finale van de Champions League reikte. De krant onderstreept dat Ziyech zijn vertrouwen stelt in Mustapha Nakhli.

Nakhli blijkt zijn promotiepraatje over zijn goudmijntje prima uit het hoofd geleerd te hebben. “Ajax was een volgende stap in zijn carriere en de internationale belangstelling groeit”, zo stipt hij aan. “Hij is Marokkaans Voetballer van het Jaar geweest, nu Speler van het Jaar in Nederland, hij heeft vorig jaar de Europa League-finale gespeeld en hij staat met Marokko deze maand op het WK in Rusland.”

Familie Nouri naar KNVB

Het gaat geen rustige zomer worden op de burelen van Ajax. Niet alleen zal het getouwtrek rond Ziyech, Justin Kluivert en wellicht ook oogappeltjes als Matthijs de Ligt en Donny van de Beek toenemen, ook krijgt de tragedie rondom Abdelhak Nouri een nieuwe wending. De familie van Appie heeft grote twijfels over de wijze waarop Ajax’ medische staf de situatie aanpakte, toen Nouri in de zomer van 2017 tijdens een friendly neerzakte met een hartstilstand.

De familie heeft de casus aanhangig gemaakt bij de arbitragecommissie van de KNVB. Het doel is dat Ajax aansprakelijkheid aanvaardt voor de ernstige en blijvende hersenschade die het jonge talent opliep. Kern van het conflict is dat die schade voorkomen had kunnen worden, zo blijkt uit een rapport dat de familie liet opstellen door een advocatenkantoor. Ajax betwist dat op zijn beurt. “Dit maakt ieder verder overleg zinloos nu juist de erkenning van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor het leed dat Abdelhak is aangedaan een uitdrukkelijke voorwaarde is voor de familie,” zo laat de familie weten.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top