Ga naar hoofdinhoud
Kwartfinale KNVB Beker Ajax - PSV: favoriet ondanks week

Woensdag was een topdag qua moddergooien en conflicten. Diverse eredivisiespelers en clubs zijn betrokken bij vieze en vreemde zaakjes. We zetten er een paar op een rijtje rondom Ajax-speler Younes, Vitesse en FC Groningen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax – Younes en Napoli

Gaat ie wel of gaat ie niet? In de winterstop stond Amin Younes op het punt om Ajax te verlaten om zich aan te sluiten bij het Italiaanse Napoli. Een flinke promotie toch, gezien de club uit Napels op dat moment nog koploper was in de Serie A. Maar plots werd de stekker uit de deal getrokken, nota bene door Younes zelf. Hij kwam met een vage verklaring over ‘privé-redenen’ op de proppen en besloot toch in Amsterdam te blijven.

Napoli legt zich er echter niet bij neer. Voorzitter Aurelio De Laurentiis verklaart dat Younes alsnog komende zomer neerstrijkt bij Napoli. Sterker nog, hij heeft even zitten tellen en concludeert dat er om precies te zijn 31 handtekeningen zijn gezet. Kortom, Younes wordt verwacht in het Partenopei. Of Napoli daar echt blij mee moet zijn is overigens ook maar de vraag, na de werkweigering van Younes afgelopen weekend. Gezeten op de Ajaxbank weigerde hij in te vallen.

Wat wil Younes dan eigenlijk wel? Napoli en Ajax weten hem kennelijk niet zo te prikkelen. Misschien wil hij terug naar zijn oude club Borussia Mönchengladbach in moederland Duitsland, dat dan vermoedelijk wel dat spookcontract moet afkopen.

Nieuwe trainer Vitesse klapt uit de school

Komend seizoen is Leonid Sloetski de nieuwe trainer van Vitesse. Hij zegt in een Russische krant dat Alexander Tsjigirinski eigenlijk niet de eigenaar is van de Arnhemse club. Wie dan wel, dat laat hij onbesproken. Algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse laat weten dat Sloetski er naast zit. Tsjigirinski heeft 99 procent van de aandelen in handen, dat andere procentje is van een stichting. Wordt wellicht vervolgd.

FC Groningen verkeerde baan voor Kemkers

Weer is Gerard Kemkers betrokken bij een verkeerde baan. Acht jaar nadat hij Sven Kramer in Vancouver de foute kant op stuurde heeft hij nu zichzelf uitgerangeerd. De voormalige schaatscoach was manager topsport en talentontwikkeling in Groningen. Hij neemt komend najaar afscheid van de club vanwege een verschil van inzicht.

Wat dat dan precies was? Geneuzel over de organisatiestructuur en of het eerste elftal en de opleiding samen één tak vormen of twee afzonderlijke. Gaap. Maar waar het echt om gaat blijkt uit een citaat van Kemkers: “Voor mijn gevoel zou ik richting de toekomst te weinig inbreng hebben.” Misschien maar beter ook?

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op de Eredivisie – Ajax speelt dit weekend uit tegen Sparta en staat op 1.29 voor winst. De bookies nemen Younes niet eens op in de lijst met potentiële scorers. Dan maar Klaas-Jan Huntelaar nemen – 1.81 voor je euro als de Hunter scoort.

Back To Top