Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Transfers: Feyenoorder weg en Justin Kluivert definitief naar Roma Getty

Eredivisie tranfers Ajax. Het is er eindelijk van gekomen: Justin Kluivert is in Rome gearriveerd en heeft een medische keuring ondergaan voor AS Roma. Nu hoeven er alleen nog wat krabbels te worden gezet en Kluivert junior mag zich een speler van de Italiaanse topper noemen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Justin Kluivert weg bij Ajax

De vraag is natuurlijk wat de zoon van ex-international Patrick, tot een paar jaar geleden topscorer aller tijden van Oranje, na de zomer voor elkaar kan krijgen bij de halvefinalist van de afgelopen Champions League. Een negentienjarige speler die tot voor de winterstop niet eens een basisplek had bij Ajax, geen landskampioen werd, geen eindronde speelde met Nederland en nou ook weer niet enorm productief was qua goals en assists: zo iemand lijkt veroordeeld tot een bijrol en verhuur aan een laagvlieger.

Geen voorkeurspositie

Kluivert brengt circa 18 miljoen euro in het laatje van Ajax. Leuk voor de Amsterdammers, geen schrikbarend bedrag voor de Romeinen. Tegenwoordig blikt of bloost niemand in de voetbalwereld van zulke bedragen. En mede ook daardoor zal Kluivert echt geen voorkeurspositie genieten in de eeuwige stad. Er zitten volgens de site Transfermarkt veertien spelers in de selectie met een hogere huidige marktwaarde, waaronder landgenoot Kevin Strootman.

AS Roma laat Kluivert rijpen

Het is ook niet fnuikend als Justin Kluivert komend seizoen geen of heel weinig minuten maakt voor Roma, als hij maar serieus blijft trainen, matches in het jeugdelftal pakt of zich na de winterstop uit laat lenen, en dan niet ergens op het tweede niveau in Italië op de bank belandt. Natuurlijk haalt Roma hem met het idee dat hij een jaar of twee moet rijpen en dan kijken ze wel verder of hij nog in de directe plannen past.

Rafael van der Vaart vindt het maar niets dat tieners zo jong weggeplukt worden. “Want het moet niet zo zijn dat je na 3, 4 leuke potjes al meteen naar de grootste clubs in Europa wil”, zegt hij. Maar geef ze eens ongelijk: er is geen garantie dat zo’n bod later weer komt.

Bilal Basacikoglu verlaat Feyenoord

Een wat minder spraakmakende transfer is de exit van Bilal Basacikoglu bij Feyenoord. Na 76 optredens voor de Rotterdammers is het over en uit. Kayserispor pikt hem op voor zo’n 1 miljoen euro. En gezien hij 3,5 miljoen kostte toen Heerenveen hem afstond kunnen we niet spreken van een geslaagd verblijf.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wie wordt kampioen in Eredivisie seizoen 2018 2019? Doe je voorspelling nu en pak een prima notering bij de bookies.

Back To Top