Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie Ajax Getty

Ajax staat stevig tweede in de Eredivisie, maar het rommelt binnen de club. En dat terwijl een club als AC Milan staat te popelen om te shoppen in Amsterdam en Rotterdam.

Problemen voor Ajax met Nemanja Gudelj

Het grootste personele probleem van Ajax van de afgelopen tijd heet natuurlijk Nemanja Gudelj. De middenvelder kwam in de zomer van 2015 voor 6 miljoen euro over van AZ. Toen zat de Servische Nederlander nog vol goede moed. Maar nu hij zijn plek kwijtgeraakt lijkt te zijn, is hij verworden tot een soort enfant terrible.

Transfer Gudelj zo snel mogelijk

Afgelopen weekend weigerde hij zelfs op de reservebank plaats te nemen tegen zijn oude ploeg. Zo’n werkweigering kan hem nog wel eens duur komen te staan. Want als Ajax daar een rechtszaak over wint, kan het zomaar zijn dat Gudelj een schadevergoeding moet betalen. Zijn zaakwaarnemer zal Gudelj misschien net zo snel als hijzelf weg willen hebben bij Ajax. De Amsterdammers hopen op hetzelfde bedrag van 6 miljoen euro als hij in de winterstop weer kan vertrekken.

Hakim Ziyech voor Marokko slecht voor Ajax

Naast Gudelj en Anwar El Ghazi (die zijn basisplek verloor aan Bertrand Traoré) heeft Ajax misschien ook hernieuwde problemen met Hakim Ziyech. Eerst ging het nog om zijn perfecte plek op het veld. Maar nu lijkt zijn keuze voor het Marokkaanse nationale team Ajax te gaan opbreken. De blessure die hij opliep tegen AZ, noopte hem ertoe zich af te melden voor twee interlands van Marokko. En daar zijn ze er niet blij mee.

Maar het verhaal kan natuurlijk nog een langer staartje krijgen. Want in januari begint weer de Africa Cup of Nations, het continentale toernooi van Afrika (14 januari – 5 februari). Marokko heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor het toernooi, dat het alleen in 1976 gewonnen heeft. En om kans te maken op een nieuwe toernooizege na ruim 40 jaar, zal Marokko zijn technische middenvelder Ziyech hard nodig hebben.

AC Milan kijkt bij Ajax en Feyenoord

De Eredivisie is natuurlijk al een tijdje geen grote Europese competitie meer, maar toch houden clubs uit andere Europese toplanden een oogje in het zeil voor toptalenten. Zo zou AC Milan, dat in het verleden succesvol spelers bij Ajax haalde, nog steeds in de markt zijn voor Riechedly Bazoer. De middenvelder moet dan wel ruim 20 miljoen euro opleveren.

De Rossoneri hebben ook goed gekeken naar de interlands van Oranje de laatste tijd, want naar verluidt is Rick Karsdorp van Feyenoord ook een doelwit voor ze. Dit zou allemaal gefinancierd moeten worden door een verkoop van spits Carlos Bacca aan mogelijk Paris Saint-Germain.

Back To Top