Ga naar hoofdinhoud
Klaas jan Huntelaar naar Ajax? Programma Eredivisie

Eredivisie transfers. Ajax trekt nog steeds aan het shirtje van Klaas-Jan Huntelaar, die tien jaar geleden reeds in Amsterdam was te bewonderen. Onderwijl heeft Jeffrey Bruma landskampioen PSV verlaten.

Huntelaar naar Ajax?

Al een paar maanden gonst het van de geruchten omtrent een overgang van de Hunter naar Ajax. Bij Schalke heeft hij inmiddels zijn beste jaren wel gehad en de beleidsmakers in Gelsenkirchen bereiden zich al voor op de tijd dat hij vertrekt of simpelweg echt niet meer genoeg levert. Zo heeft Schalke al de Zwitser Breel Embolo aangetrokken, terwijl er ook interesse is in Edin Dzeko.

Vooral laatstgenoemde, nu nog onder contract bij AS Roma en ook international van Bosnië, zou een meer dan geduchte concurrent zijn voor Huntelaar. Eerlijk gezegd zal de Hunter die strijd vrijwel zeker verliezen. En Huntelaar zelf lijkt best oren te hebben naar een terugkeer naar zijn vaderland. Hij sloeg bijvoorbeeld expliciet een overgang naar Galatasaray af. Istanboel trekt de Achterhoeker niet aan.

Jeffrey Bruma maakt transfer naar Wolfsburg

Dinsdag is Bruma glansrijk door de medische keuring bij Wolfsburg gekomen. De verdediger zal na drie seizoenen PSV dus na de zomer uitkomen in de Bundesliga. De 24-jarige verdediger is voor vijf jaar vastgelegd. Hij ontmoet daar Bas Dost, al lijkt Wolfsburg hem te willen verpatsen.

Jetro Willems probeert onderwijl ook naar een buitenlandse club te verhuizen. De linksback heeft AS Monaco afgeslagen. De twintigvoudig international meent dat hij bij een grotere club thuishoort. In de zomer van 2017 is hij contractvrij, al is hij bereid te verlengen als ondertussen de droomtransfer uitblijft.

Eljero Elia blijft langer bij Feyenoord

Goed nieuws voor het Legioen. Eljero Elia heeft zijn verbintenis met Feyenoord opengebroken, waardoor hij tot medio 2018 het roodwitte shirt aan zal blijven trekken. Hij deed vorig seizoen in 31 van de 34 Eredivisiewedstrijden mee en won met de Rotterdammers de KNVB Beker. Elia maakte in de finale de winnende 2-1.

“Ik heb er superveel vertrouwen in dat er na de bekerwinst nog meer moois kan ontstaan bij Feyenoord”, zegt de 28-voudig international. Vier basisspelers gingen hem qua contractverlenging voor: Kenneth Vermeer, Dirk Kuijt, Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena.

Eredivisie Nieuws

Back To Top