Ga naar hoofdinhoud
Feyenoord zondag kampioen Eredivisie Getty

Zondag 2 april om 14:30 uur wordt mogelijk de Eredivisie beslist in de Amsterdam Arena. Daar ontvangt nummer twee Ajax de koploper Feyenoord. De Rotterdammers staan vanaf de eerste speelronde al bovenaan de ranglijst en kunnen het gat richting de Amsterdammers vergroten van zes naar negen punten.

Voor de winterstop griste Feyenoord al de punten bij elkaar als een hongerig kind in een snoepwinkel. Na de winterstop is de turbo er opgezet en leverden tien competitieduels liefst 27 punten op. Zie onderaan de voorspellingen voor de Klassieker vandaag.

Ajax – Feyenoord: punten pakken in Klassieker

Ajax probeert als achtervolger de Rotterdammers in zicht te houden en deed het in 2017 bijna net zo goed, maar liet de marge (die in de winterstop vijf punten bedroeg) dus toch iets oplopen. Feyenoord haalde uit de laatste zes Eredivisie speelronden vijftien punten, Ajax veertien. Het doelsaldo is over die periode iets beter bij de Amsterdammers: plus negen versus plus zeven.

Van de zes laatste onderlinge duels bleef de helft onbeslist. Ajax won er twee, Feyenoord één en het totale doelsaldo over die zesklapper is 5-4. Inderdaad: slechts negen goals in zes wedstrijden. Het beeld kantelt extreem als we alleen naar de zes vorige ontmoetingen in de Amsterdam Arena kijken.

Daar won Ajax er vier van en Feyenoord er niet een. Sterker nog, het is al dik elf jaar geleden dat Feyenoord uit van Ajax won. Het doelsaldo over deze zes duels is 11-4.

Beschikbare spelers

Over een paar sleutelspelers is onduidelijkheid of ze in De Klassieker op kunnen draven. Aan de kan van Ajax zal pas later worden beslist of Kasper Dolberg inzetbaar is. Bij Feyenoord ziet het er wat gunstiger uit voor Rick Karsdorp. Hij miste het duel van Oranje tegen Italië maar verwacht zondag te kunnen “knallen”.

Meer twijfel is er over Eljero Elia en Terence Kongolo, terwijl spits Nicolai Jørgensen lijkt te zijn hersteld van een liesblessure. Tonny Vilhena is definitief onbeschikbaar: de KNVB heeft hem donderdag via de beroepscommissie voor twee duels geschorst.

Statistieken en wedden Eredivisie Klassieker

Dit zijn, niet verbazingwekkend, de twee ploegen die het vaakst van het veld lopen met een clean sheet. Zowel Ajax als Feyenoord hebben veertien keer geen tegengoals gekregen. Omgekeerd komen ze vrijwel altijd zelf wel tot scoren: Ajax faalde daar maar eenmaal in en Feyenoord tweemaal.

Ajax is favoriet en noteert bij bookmaker 888Sport 1.97, gelijkspel staat op 3.50 en winst Feyenoord levert je 3.75 per ingezette euro op. Gezien het lage aantal goals die de Klassieker de afgelopen jaren aflevert, maar ook het vermogen van beide clubs om altijd wel te scoren, tippen we je de weddenschap “both teams to score” @2.20. Lees ook: wedden op eredivisie voor meer voetbalwedden vandaag.

Back To Top