Ga naar hoofdinhoud
Ajax – Feyenoord Robin van Persie Klassieker bookmakers Getty

Ajax – Feyenoord Eredivisie. De Klassieker direct na de winterstop, een mooi begin van 2018. Ajax wil de jacht op PSV vervolgen, terwijl Feyenoord wacht op de rentree van Robin van Persie.

Het was natuurlijk het grote nieuws in de winterse transferperiode in de Eredivisie: de terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord na 13,5 jaar. Van Persie ging als 21-jarig jochie naar Arsenal en komt nu als ervaren rot en topscorer aller tijden bij Oranje terug in De Kuip. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt op een soortgelijke rentree als die van Dirk Kuijt, die een leidersrol op zich nam en ook nog eens veel kwaliteit meenam.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Transfer Robin van Persie Feyenoord

“Ik hoop snel een seintje te krijgen dat het helemaal rond is. Hij is fit en ik verwacht dan ook dat hij snel wedstrijdritme op kan gaan doen.” Een rol als invaller voor Van Persie komende zondag sluit Van Bronckhorst niet uit. Dat hangt ervan af. Je maakt altijd een keuze in de dagen voor de wedstrijd. We zullen kijken in hoeverre hij in staat is om minuten te maken.”

Aanvoerder Karim El Ahmadi kijkt ook uit naar de terugkeer van de aanvaller. “Het is natuurlijk een topspeler. Hij zal ons alleen maar beter maken. Ik denk dat het aantrekken van Robin een heel goede zet is. De hele spelersgroep kijkt tegen zo’n jongen op. Als zo iemand wat zegt, pakt iedereen dat op. Maar los daarvan heeft hij natuurlijk vooral veel kwaliteiten als speler.”

Erik ten Hag tevreden over Ajax

Inmiddels heeft aan Amsterdamse kant Erik ten Hag zijn eerste twee (onofficiële) wedstrijden gehad als trainer van Ajax. Hij debuteerde met een 5-1 zege op het Deense Lyngby BK en zag daarna een 1-1 gelijkspel tegen het Duitse MSV Duisburg (voornamelijk de B-keus van Ajax speelde). Over het algemeen was Ten Hag tevreden over de prestaties van zijn ploeg. “We speelden heel frivool en met veel variatie, beweging en kansen. De goals die wij maakten, waren uitstekend.”

De wedstrijden waren ook meteen een kans voor Ten Hag om de nieuwe aanwinst Nicolás Tagliafico aan het werk te zien. “Hij past prima bij Ajax. Hij is een vechter en heel goed in positiekeuzes. Hij zet de ploeg neer en jaagt de boel aan. Je kunt er als het hele team op voortborduren.” Maximillian Wöber ging er vroeg af tegen Duisburg, maar de wissel van de verdediger was volgens Ten Hag ‘uit voorzorg’. “Of hij erbij is tegen Feyenoord? Daar ga ik honderd procent van uit.”

Kenneth Vermeer weg bij Feyenoord?

Twee jaar geleden werd de Klassieker ontsierd door een walgelijke actie van een Ajax-aanhanger richting Kenneth Vermeer, de keeper die de overstap had gemaakt van Ajax naar Feyenoord. Diezelfde Vermeer is inmiddels zijn basisplek bij Feyenoord al een tijdje kwijt aan Brad Jones.

Daardoor denkt Vermeer inmiddels al een tijdje aan een vertrek uit Rotterdam. “Ik ben naar Feyenoord gekomen om te spelen en niet om op de bank te zitten. We moeten praten met de trainer en de clubleiding. Het is niet de bedoeling om nog twee jaar op de bank te zitten. Ik heb nu niet de leeftijd om reservedoelman te zijn.”

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen Ajax – Feyenoord

Wedden op Eredivisie? Feyenoord heeft weliswaar Robin van Persie, maar bookmaker Mr Green ziet nog weinig kans op succes voor de Rotterdammers in de ArenA. Ajax krijgt odds van 1.61 op winst, Feyenoord 5.00. Een gelijkspel in de Klassieker staat op 4.10. Een buitenkansje is misschien de 4.90 op de openingstreffer op naam van Kasper Dolberg.

Eredivisie Nieuws

Back To Top