Ga naar hoofdinhoud
Ajax - Feyenoord voorspellen monsterscore Eredivisie Klassieker wedden | Getty

Ajax – Feyenoord. Eindelijk is het zover, komend weekend staat de Klassieker op het programma. Ajax moest dinsdag nog aan de bak tegen Benfica. Zijn de Amsterdammers weer fit genoeg voor de kraker en hebben ze hun goede vorm kunnen vasthouden?

De Rotterdammers hebben zich een week lang kunnen opladen voor dit duel waardoor er veel verwacht wordt aan de kant van Feyenoord. Wat ik van de wedstrijd Ajax – Feyenoord verwacht lees je hieronder in de voorbeschouwing.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vorm Ajax

Ajax eredivisie voorspellen winnaar | GettyVoor de mensen die elke week naar de wedstrijden van Ajax kijken is het geen nieuws: de ploeg verkeert momenteel in bloedvorm. Zowel in de Champions League als in de competitie weten de Amsterdammers elke keer weer te winnen. Afgelopen weekend werd het overtuigend 0-4 in Heerenveen en dinsdag won Ajax in de Champions League. In de slotminuten werd een afstandsschot verzilverd waardoor Ajax met 1-0 won van Benfica.

Kijkend naar de afgelopen weken verwacht ik komende zondag dan ook niets anders van Ajax. Met Ten Hag aan het roer en sterspeler Ziyech in de hoofdrol zal het voor Feyenoord heel erg moeilijk worden om de punten mee te nemen naar Rotterdam.

Feyenoord maar 2 punten achter Ajax

Feyenoord daarentegen doet helemaal niet zoveel onder voor zijn aartsrivaal. De ploeg staat namelijk maar 2 punten achter op Ajax in het Eredivisie klassement. De Rotterdammers hadden weliswaar een slechte seizoenstart met het verlies tegen De Graafschap, maar voor de rest weet Feyenoord zijn wedstrijden gewoon te winnen. Dat biedt dus hoop voor de Klassieker.

Statistieken Ajax – Feyenoord

Kijken we naar de afgelopen onderlinge duels tussen beide teams, dan kunnen we maar één winnaar aanwijzen voor komende zondag en dat is Ajax. De afgelopen zes onderlinge wedstrijden wist Feyenoord namelijk niet te winnen. Helemaal in de Arena is winst voor Feyenoord zeldzaam. De laatste keer dat de uitploeg won was in 2005.

Doelsaldo Ajax

Wat erg verrassend is als we naar de stand in de Eredivisie kijken, is het doelsaldo van Ajax. Ajax wist al 25 keer het net te vinden en kreeg maar vier doelpunten tegen. Dit allemaal in negen wedstrijden.

Dit resultaat komt voornamelijk voort uit de thuiswedstrijden. Veertien keer werd er gescoord in de Arena en daar kregen zij er maar één tegen. Alleen Heracles wist (in de openingswedstrijd) te scoren in Amsterdam, de overige tegenstanders werden allemaal opgerold. De vorige thuiswedstrijd was de nummer 6 op de ranglijst het slachtoffer. AZ, wat geen onaardig team heeft, werd met 5-0 verslagen.

Monsterscore?

Feyenoord is dus gewaarschuwd en zal alles uit de kast moeten halen om zondag een monsterscore te voorkomen. Ajax beschikt echter over zoveel kwaliteit dit jaar, dat een enorme score niet geheel ondenkbaar is.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax – Feyenoord voorspelling

Een monsterscore blijft meestal uit in de Eredivisie klassieker Ajax – Feyenoord omdat beide teams vaak aan elkaar gewaagd zijn. Toch zie ik dat dit jaar anders; Ajax beschikt naar mijn idee over veel meer kwaliteit dan Feyenoord. Ik verwacht dan ook dat Ajax gaat winnen komende zondag en niet met één goal verschil. Wil je wedden op Eredivisie dit weekend, dan kun je best Ajax op een handicap van -1 zetten. De quotering daarvoor is 1.95 bij de bookmakers. De voorspelling is goed als Ajax wint ondanks een virtuele stand van 0-1 bij aanvang van de wedstrijd.

Met rust staat Ajax al voor

Naast dat ik verwacht dat Ajax met minimaal 2 goals verschil gaat winnen, verwacht ik ook dat ze met de rust voor staan. Dat was in de afgelopen twee competitiewedstrijden tegen Heerenveen en AZ ook zo en zondag zal dat tegen Feyenoord ook het geval zijn. Ajax beschikt over zoveel aanvallende kwaliteiten, met de rust hebben ze vermoedelijk al afstand genomen van Feyenoord. Hierop inzetten levert je 1.78 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top