Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie Ajax - FC Groningen: sterkhouders op de bank vanwege Champions League Getty

Zondag 16 september om 20:45 uur speelt Ajax tegen FC Groningen. De nog ongeslagen thuisclub staat na vier speelronden op de tweede plek met tien punten. De gasten uit het hoge noorden staan zestiende met drie punten.

We zien nog weinig van Daley Blind bij Ajax

Ajax staat stevig in de stijgers. Jarenlang was het de gewoonte om erg traag aan het seizoen te beginnen – met een te jeugdige selectie die pas na de winterstop de juiste klik en consistentie vindt. Nu wordt de vice-kampioen van vorig seizoen bij de hand genomen door ervaren krachten als Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic en Hakim Ziyech.

Inderdaad, Daley Blind hoort niet helemaal in dat rijtje thuis, want de van Manchester United naar Ajax overgekomen verdediger is wat flegmatiek. Hij ambieert geen leidersrol en heeft nog geen enkele keer een van zijn befaamde crosspasses gegeven.

FC Groningen moet werken aan doelpogingen

FC Groningen staat nu in de gevarenzone en krijgt het lastig om met deze jeugdige selectie zich rap los te maken van die ongewenste locatie. De gemiddelde leeftijd van de verwachte basiself is 22,3 jaar. Oftewel twee jaar lager dan Ajax, dat zijn moyenne zoals beschreven eindelijk wat heeft opgekrikt.

Maar er zijn bemoedigende signalen voor de noorderlingen. Zo is de club wat betreft ‘schoten tegen’ de beste na PSV en Feyenoord, al is er werk aan de winkel qua eigen doelpogingen. Tegen de vier schoten on target per match is ontoereikend, slechts vier clubs deden het slechter.

Ajax in Champions League

Voor Ajax begint midweeks na deze match het avontuur in de Champions League, tegen AEK. Trainer Erik ten Hag weet dat tegen die Europese opponent punten gehaald moeten worden. Welke impact heeft dat op zijn selectiebeleid voor deze speelronde in de Eredivisie?

Misschien laat hij een paar sterkhouders op de bank, in de wetenschap dat Ajax toch vijf van de vorige zes ontmoetingen met FC Groningen won (plus eenmaal gelijk, totale doelsaldo 12-4). In Amsterdam pakte Ajax zes keer achtereen drie punten tegen Groningen (13-2).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Ajax – FC Groningen

Wedden op Eredivisie Ajax – FC Groningen. Ajax heeft twaalf van de vorige veertien competitiewedstrijden in het eigen stadion gewonnen. Ook was er negen keer na elkaar (in alle competities, dus ook KNVB beker) succes tegen FC Groningen en in al die wedstrijden scoorde Ajax minstens tweemaal.

Kortom, Groningen lijkt een beetje met knikkende knietjes af te reizen naar de grote stad. Ajax staat voor winst op @1.16, gelijkspel levert je 7.50 x je inleg op en winst van FC Groningen 15.00 x.

Maar met het oog op de Champions League hoeft Ajax hier niet te streven naar een galavoorstelling. We tippen minder dan vier goals voor Ajax (inzetten op ‘under 3,5 goals’) voor de quotering van 1.48.

Back To Top