Ga naar hoofdinhoud
Voorbeschouwing Eredivisie speelronde 25

Ajax – FC Emmen, Eredivisie speelronde 3.

Zaterdag 25 augustus om 18:30 uur speelt in de Johan Cruijff Arena Ajax tegen Emmen. De thuisploeg zit op een wolkje na de fraaie 3-1 zegen op Dinamo Kiev in de play-offs van de Champions League. FC Emmen, dat voor het eerst in zijn bestaan op het hoogste niveau speelt, werd na de 1-2 zege op ADO Den Haag afgelopen weekend juist terug op aarde gebracht door AZ, dat met 1-4 won.

Ajax trainer Ten Hag heeft gezegd dat hij een paar basisspelers rust zal geven. Wat kunnen we morgen verwachten in Amsterdam?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

FC Emmen gedoodverfde degradatiekandidaat

Heel even mocht FC Emmen zich de beste eredivisieclub ooit noemen, want na de eerste speelronde had de voetbalvereniging uit Drenthe een gemiddelde van drie punten per competitiewedstrijd in de eredivisie. Nu, met drie punten uit twee duels, is dat moyenne uitgekomen op 1,5 – als dat na 34 speelronden nog steeds het gemiddelde is zal de directie zeer tevreden zijn.

Emmen was niet voorbereid op Eredivisie

Want Emmen is natuurlijk de gedoodverfde degradatiekandidaat. De club had helemaal niet verwacht te promoveren maar kwam na de nacompetitie miraculeus bovendrijven. De spelersgroep is door een gebrek aan middelen, en ook door de onverwachte promotie en het bijbehorende tijdgebrek, niet voldoende aangesterkt. De totale marktwaarde ligt onder de zes miljoen euro en de spelers hebben gemiddeld nog geen zeven eredivisieduels per man achter de rug.

Ajax knijpt in zijn handjes met Tadic

Bij Ajax staat zoals dat heet het kapitaal weer op het veld. Vooral de aankoop van Dusan Tadic lijkt een gouden greep, want veel meer nog dan Daley Blind, die ook uit de Premier League overkomt, vervult hij de rol van voortrekker, aanjager en inspirator. Aan niks is te merken dat Tadic pas een maand in dienst van Ajax is, hij manifesteert zich als een oude rot die de jonkies wil inpeperen wat er voor nodig is om te winnen.

Absenties

Joel Veltman en David Neres ontbreken bij Ajax, Emmen moet het doen zonder Rob Deiman. Het is de eerste onderlinge ontmoeting, maar ook met een gebrek aan historisch cijfermateriaal is het eenvoudig om in te schatten dat de Amsterdammers veruit het meeste balbezit zullen hebben en veel meer doelpogingen gaan noteren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen voor Ajax – FC Emmen

De vraag is dus vooral: hoeveel van die schoten gaan erin? Ajax staat voor de zege op slechts 1.11, gelijkspel levert 9.00 x je inleg op en een overwinning van Emmen 20.00 keer. We moeten op zoek naar meer waarde en meer zekere voorspelling.

Een Europese match, zeker een die zoveel emoties losmaakt, heeft altijd effect op de competitiewedstrijd daarna en trainer Erik ten Hag gaf al snel toe dat hij circa twee basisspelers laat rusten. De bookmakers verwachten veel doelpunten en dat maakt de weddenschap op onder de 4,5 goals met de notering van 1.50 aantrekkelijk. Je wint deze weddenschap als er 4 of minder doelpunten vallen.

Back To Top