Ga naar hoofdinhoud
PSV - Ajax Eredivisie voorspellingen Getty

Eredivisie nieuws. Ajax is met Feyenoord verwikkeld in een strijd om de landstitel. De Amsterdammers zitten in de achtervolging en hebben een geheim wapen nodig. Wellicht is David Neres dat. Maar waarom speelt de Braziliaan dan nog zo weinig?

De 20-jarige Neres werd eind januari ingelijfd door Ajax. De Amsterdammers moesten 12 miljoen euro betalen aan Sao Paulo, waarmee Neres de op een na duurste aankoop van Ajax ooit is. Je zou dus verwachten dat de aanvaller niet voor later, niet voor de breedte en niet als gokje is gekocht, maar als zekere en directe basiskracht.

Ajax Eredivisie – David Neres

Toch heeft trainer Peter Bosz hem nog maar achttien minuten speeltijd in de Eredivisie gegund, plus invalbeurten in de Europa League en bij Jong Ajax in de Jupiler League. Ondertussen is het publiek van Ajax in toenemende mate ontevreden over Bernard Traoré op de rechterflank. Dus waarom niet Neres daar neerzetten?

Bosz vindt dat de Braziliaan eerst de tijd moet krijgen om te bekomen van de cultuurshock. “David moet wennen aan Nederland, aan het voetbal dat wij spelen. De communicatie is moeilijk, die jongen krijgt zoveel te verwerken en is pas net twintig jaar”, legt hij uit.

Gudmundsson: hattrick-koning Jong PSV

Jong PSV doet het dit seizoen erg goed in de Jupiler League. Leuk, maar dit is een artikel over de Eredivisie, horen we je denken. Maar het lijkt er op dat Albert Gudmundsson van Jong PSV met steeds meer kracht solliciteert naar speeltijd bij het “echte” PSV. De IJslander heeft al drie hattricks laten noteren en staat in totaal op twaalf goals.

Nu lijkt het vertrouwen van PSV-trainer Philip Cocu in zijn eerste spits Luuk de Jong eindeloos. Maar feit is dat zijn doelpuntenproductie nog steeds niet echt op gang is gekomen. Alleen inmiddels staat de van een blessure herstelde Jurgen Locadia klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan. Bovendien heeft hij woensdag aangegeven dat zijn contract gaat verlengen: van tot medio 2019 naar medio 2021.

Feyenoord: Jones en Kongolo trainen weer mee

Er zit wat beweging in de ziekenboeg bij koploper Feyenoord. Keeper Brad Jones en verdediger Terence Kongolo zijn weer gesignaleerd op het trainingsveld. Daar staat tegenover dat Kenneth Vermeer, Eljero Elia en Bilal Basaçikoglu voorlopig nog absent blijven. Sven van Beek is al langere tijd uit de roulatie.

Wedden op de Eredivisie

Voor het komend weekend kun je een mooie waarde krijgen bij 888Sport met een combi bet Ajax en Feyenoord. Ajax noteert 1.23 op winst en Feyenoord 1.62. Samen goed voor een notering van 1.99. Lees ook: voorspellingen Eredivisie.

Back To Top