Ga naar hoofdinhoud
Voorbeschouwing Nederland - Letland WK kwalificatie

Ajax nieuws. Na enkele maanden van geruchten is gisteren eindelijk duidelijkheid gekomen over de mogelijke nieuwe naam van de Amsterdam ArenA.

Ajax heeft namelijk toestemming gekregen om de naam van het stadion om te dopen in de Johan Cruijff ArenA.

Johan Cruijff ArenA

Kort na het overlijden van Nederlands beste voetballer aller tijden, gingen er al geruchten over het mogelijk aanpassen van de naam van het stadion van Ajax. Dinsdag, de dag dat Cruijff zeventig jaar zou zijn geworden, kwam Ajax met een officiële verklaring waarin de club aangeeft dat de naamswijziging ook daadwerkelijk doorgevoerd gaat worden.

Het stadion van Ajax is niet de eerste voetbalarena die omgedoopt wordt tot een Johan Cruijff Stadion. Barcelona maakte onlangs bekend dat het tweede stadion, dat gebruikt wordt voor het tweede team en jeugdelftallen, de naam gaat dragen van de voormalige superster.

Ajax-iconen zijn blij met naamsverandering Amsterdam ArenA

Na de officiële bekendmaking vanuit Ajax lieten veel iconen weten erg blij te zijn met de naamsverandering. Dit geldt ook voor Sjaak Swart, beter bekend als ‘Mr. Ajax’. ‘’Ik ben er zo verschrikkelijk blij mee’’, vertelde de oud-voetballer. ‘’Ik heb een sprongetje van geluk gemaakt. Zo hoort het. De grootste ooit heeft straks zijn eigen stadion. Ik zal er met nog meer trots straks de wedstrijden bekijken.’’

Ook de jonge talenten van Ajax zijn verheugd met het nieuws. Zo liet Abdelhak Nouri al weten uit te kijken naar de eerste minuten die hij mag gaan maken in de Johan Cruijff ArenA. ‘’Van mij mocht het zelfs eerder gebeuren, maar zulke dingen gaan niet zo gemakkelijk. Het was even wachten, maar het is nu eindelijk gebeurd. Het is gewoon mooi en laten we zo snel mogelijk in de Johan Cruijff ArenA gaan spelen. Als je aan Ajax denkt, dan denk je aan Cruijff’’, aldus Nouri.

Ajax blijft hopen op kampioenschap in Eredivisie

Ondanks de ruime achterstand op Feyenoord, zal Ajax er alles aan doen om het de Rotterdammers nog zo moeilijk mogelijk te maken. De eerstvolgende wedstrijd voor Ajax @1.07 is thuis tegen Go Ahead Eagles @27.00, dat bij een nederlaag officieel degradeert uit de Eredivisie.

Gezien het kwaliteitsverschil verwachten wij een waar doelpuntenfestijn, waarin meer dan 3.5 treffers gemaakt worden @1.83 bij 888Sport. Wij zetten in op een 4-0 overwinning voor Ajax @8.00, en denken dat de Amsterdammers in beide helften scoren @1.40. Lees meer over Eredivisie weddenschappen.

Back To Top