Ga naar hoofdinhoud
Voorspellen Ajax - ADO Den Haag Eredivisie: eroverheen bulldozeren? Getty

Ajax – ADO Den Haag | Zondag om 12:15 uur speelt Ajax in het Johan Cruijff Stadion tegen ADO. De Amsterdammers staan tweede en kijken al een lange tijd tegen vijf punten achterstand richting PSV aan. De Hagenaren hebben na dertien speelronden in de Eredivisie de tiende plek opgezocht, met evenveel marge richting de degradatiezone als richting de subtop.

Wat is de verwachting voor de wedstrijd van dit weekend?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax heeft pech met de reeks van PSV

Ajax heeft, evenals PSV, de laatste zes speelronden geen steek laten vallen. Achttien punten dus in die periode en een formidabel doelsaldo van 21-1. Tienmaal kreeg Ajax geen tegengoals, al vijfmaal maakten de ploeg minstens vier treffers. In zes thuisduels is er maar één tegengoal gevallen.

Nog maar 73 minuten in totaal stond Ajax op achterstand. Het gaat kortom uitstekend met de mannen van Erik ten Hag, die alleen de pech hebben dat PSV aan een krankzinnig sterke reeks bezig is.

ADO afhankelijk van El Khayati

De huidige positie van ADO Den Haag oogt erg fragiel, want de club heeft slechts zeventien keer gescoord en onderscheidt zich daarmee amper van de ploegen onder hen. Het aantal tegengoals is met 27 ook vrij fors, en bovendien is het maar in drie van de dertien speelronden gelukt om op 1-0 voorsprong te komen.

In die andere tien partijen kwam ADO op 0-1 achterstand en uit die situaties werden zes puntjes gepeurd. Het is niet overdreven om te stellen dat het verschil tussen achterhoede en middenmoot bij ADO van één man afhangt: Abdenasser El Khayati. Hij maakte al tien goals.

Ajax zwaar favoriet

Ajax won vier van de vorige zes optredens tegen de Hofstedelingen en verloor in die periode niet. Het doelsaldo is bij elkaar opgeteld 11-1. In de zes vorige ontmoetingen in Amsterdam is de verdeling soortgelijk: weer vier zeges, tweemaal gelijk en een saldo van 12-3. Ajax kreeg in de vorige vijf thuisduels in de Eredivisie geen tegengoals en in de vorige zeven speelronden (thuis en uit) maakte de ploeg telkens minstens twee goals.

Ajax is uiteraard zwaar favoriet, maar een factor die je bij je voorspelling mee moet laten wegen, is welke basiself Ten Hag in het veld stuurt. Ogenschijnlijk heeft hij geen reden om te wijzigen, want de Europese uit-match van dinsdag tegen AEK (0-2) is alweer 4,5 dagen geleden en nu de volgende ronde in de Champions League is behaald kan het vizier de komende weken op de nationale competitie.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Ajax – ADO voorspellen

Wedden op Eredivsie? Ajax staat op 1.06 voor de winst, gelijkspel noteert 12.50 en ADO Den Haag 33.00. De bookmakers verwachten kennelijk dat Ajax eroverheen gaat bulldozeren. Dat maakt inzetten op de goalmarkten interessant, bijvoorbeeld de 1.57 op minder dan vijf treffers.

Back To Top