Ga naar hoofdinhoud
Ajax wordt tegen Getafe in de Europa League getest

Eredivisie. Ajax speelt zondag in Amsterdam vanaf 13:30 uur tegen ADO Den Haag. Met nog tien speelronden voor de boeg heeft Ajax vijf punten minder dan koploper PSV en zeven meer dan achtervolger AZ. ADO staat op plek acht en zou zowel naar plek zeven als negen kunnen opschuiven.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Ajax – ADO Den Haag

Deze week liet Marcel Keizer van zich horen, voor het eerst na zijn ontslag bij Ajax. Hij stond vanaf zomer 2017 slechts enkele maanden aan het roer, tot hij in december op straat werd gezet. En dat terwijl hij zelfs op dat moment een punt meer in de Eredivisie had behaald dan zijn voorganger Peter Bosz op datzelfde moment een jaar eerder. Dat, en de volgens hem stijgende lijn in het spel, maakt het voor hem lastig om het ontslag te accepteren.

De nieuwe trainer Erik ten Hag heeft inmiddels zes competitiewedstrijden de leiding gehad en daarin werden zestien punten gehaald. Vooralsnog kan de Ajax-directie dus volhouden dat de trainerswissel het gewenste effect heeft. En de recente geschiedenis van dit duel biedt goede perspectieven op weer drie punten.

Versnelling Ajax

Ajax won namelijk vijf van de laatste zes ontmoetingen en speelde eenmaal gelijk. En het verweer van ADO was in die periode erg zwak, getuige het totale doelsaldo van 12-1. Thuis werden in de vorige zes ontmoetingen met de Haagse club ook zestien punten gehaald en was het saldo nog sterker: 16-3. Sowieso hoeft het publiek in de Amsterdam Arena zich zelden te vervelen als Ajax daar speelt. In zeventien van de vorige achttien competitiewedstrijden thuis vielen er minstens drie goals.

En dan is er nog de recente traditie dat Ajax direct na de winterstop een versnelling inzet. Onder Frank de Boer flikte de club dat telkens en Bosz zette dat in 2017 door. Van de vorige 24 eredivisieduels in januari en februari won Ajax er twintig en speelde het er vier gelijk. Het grootste wapen van ADO Den Haag om die reeks te onderbreken lijkt buitenspeler Sheraldo Becker, opgeleid bij Ajax. Volgens VI heeft hij tot nu toe de meeste aangekomen voorzetten geleverd (34).

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op Ajax – ADO Den Haag? Winst voor Ajax staat op 1.15 bij de bookmakers, gelijkspel op 8.00 en een overwinning van ADO Den Haag levert je 15.00 per ingezette euro op. De bookies verwachten goals van Ajax. Zo staat over 2,5 goals voor de thuisploeg op 1.54 en over 3,5 op 2.45. Dit seizoen heeft Ajax in de Eredivisie twee keer vijf of meer goals gemaakt.

Back To Top