Ga naar hoofdinhoud
PEC Zwolle - Ajax: Zwolle zakt weg Getty

Ajax heeft een rijke historie met FC Barcelona, afgelopen zomer nog bevestigd door de transfer van Jasper Cillessen. Maar de Spaanse topclub lijkt nog niet klaar in Amsterdam.

Ajax staat natuurlijk al jaren bekend om zijn sterke jeugdopleiding. Veel Oranje-internationals groeiden ooit op De Toekomst op en vonden hun weg naar buitenlandse topclubs.

FC Barcelona shopt bij Ajax voor Bazoer

Komende winter moet Ajax vrezen voor een vroege exit van een zijn jonge internationals. Riechedly Bazoer kwam weliswaar pas op zijn zestiende van PSV naar Ajax, maar maakte wel een sterke ontwikkeling door in Amsterdam.

Hij is nu pas net 20, maar wordt al een tijdje gevolgd door de Europese top. Zo werd vorige week al bekend dat AC Milan sterk op hem let. Maar nu lijkt ook FC Barcelona een van de vier clubs te zijn waarover Bazoers broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer praat. Volgens de Spaanse krant El Mundo Deportivo moet de zesvoudig international de selectie van Barça verbreden en vooral stand-in zijn van Sergio Busquets.

Ook Sánchez in beeld bij Barca

Nu komt het voor Ajax misschien goed uit dat clubs als AC Milan en FC Barcelona interesse hebben in Riechedly Bazoer, want de middenvelder wil zelf ook weg. Maar ook de Colombiaanse alleskunner Davinson Sánchez staat nog op het lijstje van Barcelona. Afgelopen zomer kon Sánchez al naar het tweede elftal van Barça, maar koos hij dus voor Ajax. Tonny Bruins Slot, analist van Ajax, vindt het niet raar. “Sánchez is heel erg goed en hij is gemaakt voor de manier waarop Luis Enrique Barcelona wil laten spelen.”

PSV – blessure Andres Guardado

Bij de landskampioen van afgelopen seizoen is de stemming waarschijnlijk ook niet opperbest, maar dan om andere redenen. Zo lijkt PSV zijn sterkhouder Andres Guardado weer lang te moeten missen. Afgelopen weekend speelde de Mexicaan zijn 133e interland tegen de Verenigde Staten (2-1 winst voor Mexico). Maar al binnen het halfuur moest hij zich laten vervangen door het opspelen van een oude hamstringblessure.

Guardado kon zijn blessure al meteen zelf analyseren. “Het is weer mijn rechterdijbeen. Het is een blessure die mij mijn hele loopbaan achtervolgt. Gezien mijn eerdere ervaringen denk ik dat ik drie tot vier weken ben uitgeschakeld. Ik zal de komende dagen eerst nog revalideren bij de Mexicaanse ploeg en daarna zal ik in Nederland verder werken aan mijn herstel.”

Spaanse justitie eist namen van PSV

Maar ook juridisch zit PSV in zwaar weer. Want problemen rond de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid in de Champions League van vorig seizoen, 15 maart, spelen weer op. ‘Fans’ van PSV vernederden toen bedelaars in Madrid door muntjes naar ze te gooien en ze opdrachten te laten doen voor kleingeld. Sportminister Edith Schippers vindt nu dat PSV de namen van de ‘fans’ moet geven aan het Spaanse Openbaar Ministerie.

PSV weigert zelf mee te werken, iets wat het ook niet hoeft te doen. De club zegt dat het de betrokkenen zelf al heeft gestraft, aldus technisch directeur Toon Gerbrands. “Als Spanje iets had gewild, hadden ze direct moeten komen. Er kwam alleen niets. Geen verzoeken. Toen zijn we zelf aan de slag gegaan om misdragende supporters op te sporen. Dat lukte en meerdere stadionverboden werden uitgedeeld.” Woensdag 23 november staat Atlético Madrid – PSV weer op het programma.

Back To Top