Ga naar hoofdinhoud
Ajacied Hakim Ziyech voelt zich niet meer miskend door Ajax Getty

Zo’n zuurpruim is Hakim Ziyech heus niet. Tijdens het gala rondom de toekenning van de prijs Voetballer van het Jaar eerder deze week, was de Marokkaan in opperbeste stemming. Logisch ook: hij won de Gouden Schoen. Vervolgens droeg hij de prijs op aan zijn lieve moedertje.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Verbeterd contract Hakim Ziyech

En zo blijkt de creatieve middenvelder dus toch een klein hartje te hebben. Soms maakt Ziyech de indruk erg gesloten te zijn, vol rancune te zitten en zich constant miskend te voelen. Maar nu Ajax hem een verbeterd contract heeft gegeven en hij dus deze award in handen heeft, kan hij toch echt niet meer claimen dat hij er een gebrek aan waardering is. Prompt corrigeert hij zijn houding.

Hakim Ziyech en de mogelijke transfers

De 24-jarige international van De Atlasleeuwen onthulde welke vier clubs hem afgelopen zomer probeerden aan te trekken. Ten eerste Bordeaux, maar een club die sinds 2009 al geen landskampioen meer werd maakt weinig kans bij Ziyech. Met Ajax heeft hij immers alle kans om die titel te pakken en bovendien kan hij nu ook aan de groepsfase van de Champions League beginnen.

West Ham

De tweede is West Ham, dat ongelukkig aan de Premier League is begonnen met vier nederlagen op rij, maar in de zomer wel flink wat geld spendeerde aan nieuwelingen. Maar in Engeland is er een zogeheten big six die al jarenlang de hoogste zes plekken bezet en West Ham is geen gegadigde om dat spoedig te doorbreken.

Leicester City

De derde club die Hakim Ziyech op het oog had is Leicester City, de verrassende kampioen van de Premier League in 2016. Op zich een aantrekkelijke club als opstapje naar een nog hoger niveau, maar wellicht speelt mee dat trainer Claude Puel in de zomerstop op de wip zat. En het is een groot nadeel om te worden gehaald door een coach die zelf direct ophoepelt.

Sevilla en AS Roma

De vierde is Sevilla, maar ook die voldeed niet aan Ziyechs wens om sportief hogerop te komen. “Met alle respect voor die clubs, maar dat zijn niet de clubs waar ik mijn positie bij Ajax voor inlever”, zo verklaart hij. Ajax wil momenteel zo’n 37,5 miljoen euro voor hem. De ploeg die daar het dichtst bij in de buurt kwam is vermoedelijk AS Roma, waarvan de interesse wel al bekend was. Zij kochten uiteindelijk Justin Kluivert van Ajax.

Groot vertrouwen in Ajax team

Maar wat vooral de doorslag geeft is dat Ziyech veel mogelijk acht met de huidige spelersgroep. Hij somt op: “We hebben een bepaalde spirit, we weten wat we willen. Kampioen worden, de KNVB-beker winnen, overwinteren in de Champions League. Ik denk dat we dat als team ook uitstralen. We knokken met z’n allen, voor elkaar, pakken ook allemaal vuile meters, geven niet op, en zijn voetballend zo veel beter.”

Back To Top