Ga naar hoofdinhoud
FC Twente - PSV: kampioen Eredivisie winnen voorspellen Getty

Zondag om 14:30 uur is De Kuip en zijn publiek getuige van Feyenoord tegen PSV. De Eredivisie koploper heeft acht punten meer dan PSV en daartussenin in zit Ajax met vijf punten minder dan de Rotterdammers. De komende dagen is het dé match waarover kenners, analisten en sportprogramma’s zich zullen buigen.

De top drie van de Eredivisie heeft na de winterstop, dus in kalenderjaar 2017, tot nu toe alle wedstrijden gewonnen. Wel lijkt PSV momenteel wat makkelijker te scoren dan de andere twee, al staan de Brabanders ook weer meer tegengoals toe. Feyenoord en Ajax zijn de koningen van de clean sheets.

Feyenoord tegen PSV

“Het moet bij Feyenoord alleen niet te lang blijven duren”, zei Peter Bosz afgelopen weekend ongeduldig, verwijzend naar de vlekkeloze reeks van de koploper. “Voor Feyenoord komen er natuurlijk wedstrijden aan tegen PSV (26 februari) en tegen ons. Maar tot aan die wedstrijden blijven wij onze duels winnen”, kondigde hij alvast aan.

En ook Willem van Hanegem, clubicoon van Feyenoord, is er niet zo gerust op dat zijn grote liefde telkens weer de drie punten op kan rapen. Afgelopen weekend tegen ADO Den Haag werd er maar gedurende een kwartier, vanaf minuut zestig, echt genadeloos en effectief aangevallen.

Michiel Kramer terug

“Feyenoord maakte in Den Haag uiteindelijk zijn supporters toch nog blij, maar tijdens de wedstrijd hadden diezelfde fans het gevoel dat ze langs een afgrond gingen”, laat de Kromme noteren in zijn AD-column. “Zo’n beperkte ploeg als ADO Den Haag hoor je, als je echt kampioen wilt worden, met je hele ziel en zaligheid ondersteboven spelen.”

Michiel Kramer sluit deze week weer aan bij de selectie van Feyenoord, nadat hij was verbannen omdat hij moeite zei te hebben met zijn reserverol. De vraag is hoe zijn terugkeer valt bij de rest van de groep.

Feyenoord nipt favoriet

Bij PSV is ondertussen de rust wedergekeerd na een stroeve eerste seizoenshelft. En net als vorig jaar heeft huurling Marco van Ginkel daar veel mee te maken. In 2007 maakte hij al vier goals en gaf hij vier assists. Daarmee is hij de enige eredivisiespeler die in alle zes speelrondes van 2017 op die manier bij heeft gedragen aan een goal.

Feyenoord won vier van de laatste zes thuisduels tegen PSV en is nu bij de bookmakers ook weer (nipt) favoriet. Winst van Feyenoord noteert 2.40 en winst van PSV staat op 2.85. Gelijkspel levert je 3.40 per ingezette euro op. Lees ook: wedden op voetbal.

Back To Top