Ga naar hoofdinhoud
Voetbal vandaag: NAC - Feyenoord Eredivisie: de allerlaatste strohalm | Getty

Door de aanstaande acties van de politie is het mogelijk dat er duels in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie worden afgelast. Mocht je van plan zijn af te reizen of is je weekend rondom de tv-uitzendingen van deze competities gepland, hou dan het nieuws in de gaten.

En dan dit: de zwendel c.q. verkapte subsidie van Breda…

Welke Eredivisie wedstrijden gaan door?

De KNVB is druk bezig om te proberen alle Eredivisie wedstrijden doorgang te laten vinden. Het probleem is natuurlijk dat er bij gebrek aan politie gaten vallen in de beveiliging in en rondom de stadions. Het stakende personeel zet het middel van werkweigering in teneinde een betere cao af te dwingen. Minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid tracht de acties via een rechtsgang te blokkeren.

Het besluit of een wedstrijd wel of niet wordt gespeeld ligt uiteindelijk op het bordje van de betrokken burgemeesters. Zij schatten de risico’s op basis van informatie van alle betrokken partijen in. “Zij werken momenteel al keihard aan alternatieven om dit weekend zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen laten spelen, mocht de staking doorgaan en mochten de betreffende burgemeesters het doorgaan van de duels verantwoord vinden”, zo schetst de bond KNVB de situatie.

Deze duels zijn bevestigd:

Goed nieuws voor het publiek dat NAC tegen Fortuna Sittard, Roda JC tegen RKC, MVV tegen FC Eindhoven en VVV tegen De Graafschap niet wil missen. Zij hebben bevestigd dat deze duels met of zonder staking toch van start zullen gaan. Voor updates houden we de site van de KNVB aanbevolen.

NAC kan stadion kopen

Het al eerder genoemde NAC is met de gemeente Breda in onderhandeling over de aankoop van het stadion. Tot 31 mei 2019 mag de club onderzoeken of de prijs van 5,5 miljoen euro voor het Rat Verlegh Stadion behapbaar is.

stadion nac breda GettyWe hebben het vaker gehad over dit soort deals. Het is pure zwendel waar uiteindelijk belastingbetalers voor opdraaien. De clubs krijgen de stadions of grond voor een veel te lage prijs in handen. En in tijden van nood wordt het voor een absurd hoge prijs weer verkocht aan de lokale overheid. Dan weer te goedkoop gekocht. En weer te duur verkocht. Enzovoorts. Het is niets anders dan verkapte subsidie.

10 miljoen in rook op

Algemeen directeur Justin Goetzee ziet het natuurlijk allemaal anders. “Wij zien het in eigen beheer nemen van het stadion nog steeds als een enorme kans om onze huisvestingslasten te verlagen en daarmee een volgende stap te zetten in de financiële continuïteit van NAC”, zo luidt de verklaring. In 2003 deed NAC het stadion van de hand. Voor 15,3 miljoen euro. Kortom, er gaat tien miljoen euro in rook op.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen NAC – Fortuna Sittard

NAC ontvangt zondag Fortuna Sittard. Wil je wedden op Eredivisie? NAC is favoriet en een overwinning in eigen huis kan je 110% winst opleveren => De quotering bij de bookmakers op winst NAC is 2.10 en een zege van Fortuna levert je 3.30 x je inleg op.

Back To Top