Ga naar hoofdinhoud
ADO - PSV: Den Haag moet winnen om uit gevarenzone te raken

Vandaag, donderdag 8 februari, om 18:30 uur trappen ADO Den Haag en Vitesse af voor hun ontmoeting in de 22e speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg staat tiende met 28 punten, de gasten staan op plek zeven met 34 punten en zouden Feyenoord voorbij kunnen gaan als later op de avond de Rotterdammers struikelen over FC Groningen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

ADO Den Haag – Vitesse

Beide teams vertonen geen opmerkelijke vorm en doen wat op basis van hun posities op de ranglijst verwacht mag worden. Vitesse heeft in de vorige zes speelronden elf punten gehaald en Den Haag drie minder. Wel opvallend is dat Vitesse dit seizoen tot nu toe gemiddeld meer punten uit uitwedstrijden haalt (1,8) dan uit thuiswedstrijden (1,4).

De Haagse club leek het zonder Ricardo Kishna, Melvyn Lorenzen en Wilfried Kanon te moeten doen, maar laatstgenoemde blijkt nu toch tijdig hersteld te zijn en kan zijn positie centraal achterin innemen. Aaron Meijers heeft zijn schorsing uitgezeten en kan Bas Kuipers uit de basis verdringen. Bij de Arnhemse clug is spits Tim Matavz voor vier duels geschorst waarvan dit de eerste is en zal ook Arnold Kruiswijk ontbreken.

Roy Beerens zal voor de eerste keer na zijn recente transfer in actie komen voor de parel van Gelderland.

ADO lastig te verslaan

Trainer Henk Fraser heeft de opponent scherp in het vizier: “ADO heeft ook een ploeg met ervaring, veel fysiek ook. Een tegenstander die lastig te verslaan is.” Wel komt ADO Den Haag relatief vaak op 1-0 achterstand, dat gebeurde al veertien keer en alleen Sparta overkwam dat tot nu toe vaker (15). En ook alleen Sparta kwam minder vaak dan ADO op een 1-0 voorsprong (zeven versus zes), maar uit die zeven situaties haalde ADO wel knap zeventien punten.
Eigenlijk zou Fraser zijn opmerking dus exacter kunnen maken door te zeggen dat ADO lastig te verslaan is als ze voor staan, maar dat klinkt natuurlijk wel erg logisch, al zijn er genoeg ploegen die keer op keer voorsprongen weggeven.

Ook Frasers andere opmerking valt statistisch te onderbouwen, want bij ADO heeft de vermoedelijke basis een hogere gemiddelde leeftijd van bij Vitesse en ook steekt de gemiddelde lengte met 1.85 m uit boven de 1,79 bij de Arnhemse gasten.

Beide clubs wonnen twee van de laatste zes onderlingen matches en dat was ook het geval in de zes vorige confrontaties in Den Haag. Wel is het doelsaldo over die periode in het voordeel van Vitesse met 5-9.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Wedden op ADO Den Haag – Vitesse? ADO Den Haag staat op 3.65, gelijkspel op 3.50 en Vitesse op 1.98. We tippen dat ADO niet gaat verliezen, oftewel de winst ADO of gelijkspel bet op 1.84.

Back To Top