Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag kijkt naar Maaskant, Botteghin in Nederlands elftal?

De situatie bij ADO Den Haag is al tijden explosief. En deze week dreigt de bom tot barsten te komen. De directie van de club wil naar de rechter te stappen, om eigenaar United Vansen te dwingen om zijn financiële beloften na te komen.

Hui Wang en ADO geen goede combi

De contactpersoon van United Vansen is Hui Wang, maar het is overduidelijk dat hij en de ADO-directie elkaar niet kunnen luchten of zien. Dat is op zich geen probleem, want Wang laat zich sowieso erg weinig zien. Hij heeft geen trek in telkens op en neer reizen naar Den Haag en zou het liefst een van zijn vertrouwelingen aanstellen in de directie. Die verzet zich daar weer tegen.

Vandaag vergadering ADO

Dinsdag vindt er een aandeelhoudersvergadering plaats. Daar zal worden gesproken over te nemen juridische stappen. ADO kan beloofde premies niet uitkeren aan de spelers en de Raad van Commissarissen kon door al het gedonder de jaarrekening niet op tijd (1 november) inleveren.

Nu de clash tussen Wang en de directie verder verhardt, kunnen extreme maatregelen niet uitblijven. Of ADO Den Haag zet inderdaad de geplande rechtszaak door, waarna via een uitspraak een werkbare situatie geschept moet worden, of Wang maakt zijn dreigement van laatst waar en stuurt enkele commissarissen en de directeur naar huis. Daarna kan hij mensen aanstellen, die wel bereid zijn om ja te knikken.

Vitesse mijdt kunstgras

Momenteel wordt nader onderzocht of spelen op kunstgras nou wel of niet gevaarlijk is voor de gezondheid van voetballers. Enkele publicaties in kranten suggereren dat de kunstgrasvelden die in Nederland in gebruik zijn, riskant hoge concentraties kankerverwekkende stoffen bevatten. Reden voor Vitesse om het kunstgrasveld op zijn trainingsaccommodatie voorlopig te mijden.

Als het onderzoek van de RIVM uitwijst dat kunstgras inderdaad schadelijke effecten kan hebben, zal dat een aardige kostenpost opleveren voor Nederlandse clubs. Sinds vorig seizoen wordt de meerderheid van de wedstrijden in het betaald voetbal afgewerkt op plastic gras. Vooral in de Jupiler League heeft kunstgras een snelle opmars gemaakt. In de Eredivisie spelen onder meer ADO, PEC Zwolle, Heracles en Roda op de sprietjes van kunststof.

Gokken op Eredivisie

Wat doet ADO dit weekend tegen FC Utrecht? Inzetten op gelijkspel @3.45 lijkt een goede optie. Vitesse treft NEC en een overwinning is bij bookmaker 888sport redelijk aantrekkelijk genoteerd @1.63. Lees meer: wedden op Eredivisie.

Back To Top