Ga naar hoofdinhoud
Eredivisie ronde 11: bekerprutsers Vitesse en Emmen tegen elkaar

Zondag om 12:30 uur staan in de Hofstad de plaatselijke club ADO Den Haag en de gasten uit Utrecht tegenover elkaar. Bij ADO is het erg onrustig vanwege de slechte relatie tussen de directie en de eigenaar. De club doet het ook sportief matig en staat vijftiende met veertien punten na veertien duels. Utrecht is zevende en heeft achttien punten.

ADO binnenkort in degradatienood

Vaak slaan problemen in de bestuurskamer over op de benen van de voetballers. Vorig jaar gebeurde het bij FC Twente, momenteel presteren de Hagenaren onder de maat. Uit de vorige zes speelronden werden maar vier punten gehaald, dus als die miserabele reeks doorzet, zal ADO binnenkort in degradatienood verkeren. FC Utrecht profiteert van een oplevende Sebastian Haller, die misschien een transfer in de winterstop nastreeft en zich alvast in de etalage zet met drie goals en een assist in de laatste vijf duels.

Gelijkspel of winst Utrecht

ADO Den Haag won twee van de vorige zes onderlinge duels en verloor er een. In het Kyocera Stadion sloegen ze drie keer in de laatste zes bezoekjes van de Domstedelingen hun slag en ging FC Utrecht eenmaal met drie punten de bus in. Het totale doelsaldo over die periode is 11-6. Bekijken we deze strijd over een langere periode, dan blijkt dat in de laatste 29 thuisduels van ADO Den Haag versus Utrecht een gelijkspel de meest voorkomende uitslag was: 12 keer (en tien zeges voor ADO).

Wat er voor ADO ook niet zo gunstig uitziet, is de beperkte breedte van de selectie. Geen eredivisionist gebruikte tot nu toe zo weinig spelers als ADO, te weten negentien. Daarnaast zijn de mannen die de meeste speelminuten maken rond de dertig. Kortom, zodra zij om welke reden dan ook wegvallen, zal er een grote kwaliteitsdip ontstaan.

Voorspellingen ADO Den Haag – FC Utrecht

FC Utrecht heeft slechts een van de dertien vorige uitwedstrijden in de competitie verloren. Dat maakt de 1.38 bij bookmaker 888Sport op “gelijkspel of winst Utrecht” een must. Geloof je in een heroprichting van ADO, pak dan de 3.15 op een thuiszege. In de vijf vorige thuisduels maakten ze maar twee goals. We tippen dat ADO nu minder dan twee goals maakt @1.42. Lees ook: gokken op Eredivisie

Speelronde 15
vrijdag 6 januari
FC Twente2-0FC Emmen
zaterdag 7 januari
RKC0-0sc Heerenveen
AZ1-1Vitesse
Fortuna Sittard0-2Go Ahead
PSV0-0Sparta
zondag 8 januari
FC Utrecht1-1Feyenoord
NEC1-1Ajax
SC Cambuur0-3FC Volendam
Excelsior1-0FC Groningen
Back To Top