Ga naar hoofdinhoud
Wedden ADO Den Haag - AZ Eredivisie: weer 3 punten pakken Getty

De subtop in de Nederlandse Eredivisie is heel breed geworden. ADO Den Haag en Heracles Almelo hopen zich in elk geval veilig te spelen, liefst in het linkerrijtje.

Brandley Kuwas. Zijn naam wordt bijna elke keer genoemd als het over Heracles Almelo gaat. De aanvaller is inmiddels al 25, maar begint dit seizoen echt op te vallen. Na drie seizoenen programma FC Volendam in de Jupiler League en één seizoen bij zowel Excelsior als Heracles Almelo in de Eredivisie, lijkt hij nu definitief door te breken.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie: ADO Den Haag – Heracles Almelo

Met drie goals in acht wedstrijden valt hij statistisch misschien niet zo op, maar Kuwas is veruit de gevaarlijkste man bij Heracles Almelo en is hij een plaag voor zijn tegenstanders. Trainer John Stegeman zal maar wat blij zijn met de inbreng van Kuwas, want mede daardoor staat Heracles Almelo op een verdienstelijke negende plek.

Heracles wil ook buiten Almelo punten pakken

Maar toegegeven: Heracles Almelo is vooral in eigen huis, op kunstgras, heel sterk. Liefst 14 van de 15 punten pakte de ploeg van trainer John Stegeman in het eigen Almelo. Alleen bij Heerenveen wisten ze een puntje weg te pakken, de rest van de uitwedstrijden werd allemaal verloren. Als Heracles zo doorgaat, speelt het zich veilig. Maar de club zal meer willen dan alleen in eigen huis schitteren.

ADO Den Haag wil comfortabel de winterstop in

Een elfde plek is voor ADO Den Haag behoorlijk goed. Maar met 14 punten zitten ze wel aan de onderkant van de subtop. En slechts vijf punten lager ligt de nacompetitiestreep. Onder ADO vinden we onder meer FC Twente en FC Groningen, waarvan je kan verwachten dat ze nog boven de Hagenezen uit kunnen komen.

Trainer Alfons Groenendijk zou er verstandig aan hebben gedaan om zijn ploeg vooral te hebben laten trainen op kansen afmaken, de afgelopen twee weken. Want 11 goals in 11 wedstrijden is gewoon te laag om je veilig te wanen in de Eredivisie. Abdenasser El Khayati heeft al vaker punten gepakt voor ADO, maar de sterke middenvelder kan niet het hele team dragen. Misschien dat de inmiddels 34-jarige Edouard Duplan weer eens van waarde kan zijn voor ADO Den Haag. Aanjager Tom Beugelsdijk is er in elk geval niet bij tegen Heracles Almelo, hij is geschorst.

Wedden op ADO Den Haag – Heracles Almelo

Wedden op Eredivisie? De uit-thuis-balans van Heracles Almelo is veelzeggend. Maar toch ziet bookmaker Mr Green zeker kansen voor de bezoekers. Want odds van 3.05 op winst voor Heracles is zeker niet gek. ADO Den Haag krijgt 2.33 op drie belangrijke punten. Beide ploegen hebben defensieve zwaktes, dus ‘both teams to score’ op 1.55 wil ik wel onder de aandacht brengen.

Programma Eredivisie speelronde 12

Zaterdag 18 november
18.30 FC Twente – sc Heerenveen
18.30 Feyenoord – VVV-Venlo
20.45 NAC Breda – Ajax
20.45 Willem II – Sparta Rotterdam

Zondag 19 november
12.30 ADO Den Haag – Heracles Almelo
14.30 PEC Zwolle – PSV
14.30 FC Utrecht – Excelsior
14.30 FC Groningen – Vitesse
16.45 Roda JC – AZ

Back To Top