Ga naar hoofdinhoud
ADO - PSV: Den Haag moet winnen om uit gevarenzone te raken

Zaterdag 2 december om 18:30 uur speelt ADO Den Haag thuis tegen FC Groningen. De Haagse club staat na dertien Eredivisie speelronden op plek elf met zeventien punten en de Groningers staat dertiende met twaalf punten. ADO kan bij winst naar plek acht springen terwijl de Noorderlingen bij verlies in de degradatiezone terecht kunnen komen.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Eredivisie: ADO Den Haag – FC Groningen

Beide clubs verkeren qua resultaten niet in een bijzondere vorm. Over de vorige zes speelronden gerekend doen ze wat je op grond van hun ranking kan verwachten. ADO haalde uit die zes partijen zeven punten en FC Groningen vier. Met acht punten uit de vorige zes thuiswedstrijden is voor ADO niks mis, maar bij Groningen gaat er in uitpartijen wel heel veel mis. Tot nu toe liepen alle trips in mineur af: nul punten en een goalsaldo van min zes.

In de recente onderlinge duels deed Groningen het beter met drie zeges versus twee nederlagen, al maakte ADO over die periode wel meer goals (10-9). In de Hofstad ging het wel gesmeerd voor Den Haag met vier zeges tegen twee nederlagen (saldo 12-6).

Statistieken

ADO Den Haag zal het dit weekend moeten doen zonder de geschorste rechtsback Tyronne Ebuehi en middelvender Lex Immers. Toch is het geen hele agressieve ploeg als we afgaan op het totale aantal kaarten voor ADO of het aantal overtredingen dit seizoen. ADO staat op die lijst zestiende en FC Groningen veertiende.
De overzichten waarop dit tweetal wel hoog staat, en dat is juist onwenselijk, is het aantal schoten op goal tegen. Deze teams weten tegenstanders onvoldoende te hinderen en daardoor vliegen de schoten om hun oren: bijna zestien per match bij ADO en negentien bij Groningen. Ter vergelijking, landskampioen Feyenoord krijgt maar negen doelpogingen tegen per speelronde.

En wat kansen creëren betreft zijn dit ook geen hoogvliegers. Groningen is op dat lijstje een middenmoter, ADO houdt alleen Roda achter zich. Ze maken vijftien en zestien procent van hun kansen af, geen onaardig rendement en misschien zelfs wat hoger dan ze op langere termijn vol kunnen houden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Voorspellingen ADO – Groningen

Wedden op de wedstrijd? Al met al zijn dit gelijkwaardige ploegen met soortgelijke problemen en zwaktes. Maar een extra factor is de belabberde reeks uitwedstrijden van Groningen. Dat maakt de 2.23 op winst voor ADO Den Haag aantrekkelijk. Gelijkspel noteert bij bookmaker Mr Green 3.50 en winst voor Groningen 3.05.

Back To Top