Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - Feyenoord voorspellingen Eredivisie | Getty

Zondag 23 december om 14:30 uur speelt ADO Den Haag – Feyenoord. ADO staat in de Eredivisie op plek elf met negentien punten. Feyenoord zweeft rond in een vacuüm op plek drie met 35 punten, zeven minder dan de nummer twee en zeven meer dan de nummer vier.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Feyenoord kan niet zonder Van Persie en co

De Haagse thuisploeg staat in de ondankbare middenmoot en kan voorlopig niet echt veel vooruit of achteruit. Niemandsland dus. Feyenoord herkent dat gevoel, al is het natuurlijk fijner om klem te staan op de derde plek dan in de grauwe anonimiteit. Al zou trainer Gio van Bronckhorst het vast wel willen als er wat minder rumoer rondom zijn ploeg is. Na de 2-1 zege op PSV van twee weken geleden was er weer hoop bij het Legioen op een opleving.

De felheid van het spel en de acht goals die in de twee speelronden daarop (tweemaal 4-1) werden gemaakt voedden het optimisme. Maar afgelopen weekend ontbraken drie cruciale spelers bij Feyenoord (Jens Toornstra, Robin van Persie en Nicolai Jorgensen) en dat kon niet worden opgevangen tegen Fortuna (0-2).

ADO staat constant onder druk

ADO gaat er nog een zware kluif aan krijgen om niet richting het staartje van de ranglijst te zakken. De ploeg komt tot slechts vier schoten op goal per speelronde en maakt gemiddeld 12,6 overtredingen per wedstrijd, de op twee na hoogste score. Dat geeft aan dat de ploeg constant onder druk staat en geen voetballende oplossingen vindt.

Positief is dat ADO Den Haag vorig weekend met 0-3 van Willem II won en dat Abdenasser El Khayati geen enkele goal maakte. Want tot dan toe was het zo dat als hij niet scoorde, er ook geen resultaat wordt behaald.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

ADO – Feyenoord voorspellen

Feyenoord won vijf van de vorige zes confrontaties met de buurgemeente en verloor in die periode niet. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die matches is 4-17. Thuis beet ADO wel van zich af met drie zeges bij de vorige zes bezoeken van Feyenoord en twee nederlagen (saldo 8-6). Feyenoord kwam donderdagavond nog in het bekertoernooi uit tegen FC Utrecht.

Wedden op Eredivisie? ADO Den Haag staat bij de bookmakers voor winst op 5.10, gokken op gelijkspel levert je 4.20 x je inleg op en winst Feyenoord 1.60. In eigen huis weet ADO de schade vaak beperkt te houden tegen de buurman, daarom tippen we dat er minder dan drie goals vallen op 2.45 bij Mr Green Sports.

Eredivisie Nieuws

Back To Top