Ga naar hoofdinhoud
Programma Eredivisie ADO - Feyenoord voorspellingen voetbal Getty

Zondag om 16:45 uur speelt ADO Den Haag tegen zijn provinciegenoot Feyenoord. Maar tussen de positie van deze clubs zit veel meer ruimte: ADO staat achttiende en laatste, Feyenoord is de koploper van de Eredivisie.

Feyenoord heeft de afgelopen jaren de overhand in deze derby. De Stadionclub won vier van de laatste zes duels en deed dat met een totaal saldo van 6-11.

ADO – Feyenoord Eredivisie

ADO beleeft een rampseizoen. De problemen omtrent de Chinese eigenaar zijn momenteel wat geluwd, maar inmiddels is de sportieve crisis opgelaaid. Trainer Zeljko Petrovic is de laan uitgestuurd en Fons Groenendijk heeft zijn taken overgenomen. En ook de ziekenboeg is aardig gevuld. Kevin Jansen, Gervane Kastaneer en Abel Tamata maken dit duel niet mee. Ernestas Setkus is geschorst.

Bij Feyenoord is Sven van Beek onbeschikbaar en is invalspits Michel Kramer om disciplinaire redenen afwezig.

ADO beste in achter staan

Feyenoord leidt de onderlinge stand dus. Het typische derbykarakter kwam in de laatste zes wedstrijden tot uiting in het hoge aantal kaarten: dertig. Maar ADO weet zich in eigen huis, het Kyocera Stadion aan de oostrand van de stad, prima te weren tegen de Rotterdammers. Ze wonnen zelfs drie van de vorige zes bezoekjes van Feyenoord en verloren er twee (totale saldo 9-7).

 

Tot nu toe heeft Feyenoord partijen perfect afgerond zodra de ploeg met 1-0 (of 0-1) voor stond. In zestien van de 22 speelronden was dat het geval en alle keren werden de drie punten mee naar huis genomen. Die andere zes keer kwamen de mannen van Gio van Bronckhorst met 1-0 achter te staan, maar uit die situaties weer gemiddeld toch nog 1,5 punt gered.

ADO kwam al zestien keer met 1-0 achter, de hoogste score van de competitie, en dertien keer werd uiteindelijk ook verloren. Geen team heeft in totaal zo vaak achter gestaan tot nu toe dan ADO.

Dirk Kuyt terug in de aanval?

Donderdag werd bekend dat Feyenoord-spits Nicolai Jorgensen de training miste door ziekte. Het is lastig te voorspellen of hij zondag genoeg genezen is van de griep. Kramer zal hem dus niet gaan vervangen, maar wie weet keert good old Dirk Kuyt terug in de punt van de aanval.

Voor het wedden op Eredivisie voetbal is deze wedstrijd niet zo heel interessant. Wedden op ADO Den Haag – Feyenoord levert je bij 888Sport 1.29 op bij een zege van de Rotterdammers. We tippen dat Feyenoord minder dan 2,5 goals scoort op @1.59. Een weddenschap met meer waarde kun je zelf creëren met een combi bet met bijvoorbeeld winst Feyenoord en winst Utrecht (1.29 x 1.67 = 2.15).

Eredivisie Nieuws

Back To Top