Ga naar hoofdinhoud
Wedden ADO Den Haag - AZ Eredivisie: weer 3 punten pakken Getty

Het is dit seizoen allesbehalve leuk om fan te zijn van ADO Den Haag. Vooral in 2017, want ADO pakte welgeteld nul punten. Thuis tegen FC Twente wordt het wederom moeilijk.

Zes wedstrijden dit jaar, nul punten, twee gescoorde doelpunten en 13 tegen. En dat terwijl de fans van ADO nog een lichte hoop hadden toen de club 2012 afsloot met een belangrijke 1-0 zege op Sparta, na toen ook al vier nederlagen achter elkaar. Tegenstander FC Twente is juist goed op weg naar plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal.

ADO Den Haag – FC Twente

De slechte reeks kostte begin deze maand Zeljko Petrovic zijn baan als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Hij werd opgevolgd door Alfons Groenendijk. Vorig jaar wist hij Excelsior nog voor degradatie te behoeden, maar bij ADO Den Haag wordt het een zware klus.

Vooral zijn eerste wedstrijd als trainer zal een deuk hebben geslagen in het vertrouwen: uit bij Go Ahead Eagles, directe concurrent in de degradatiestrijd, werd met 4-1 verloren. De nederlaag tegen Feyenoord vorige week met 0-1 was geen schande.

Groenendijk haalde in elk geval wel vertrouwen uit het duel met Feyenoord. “We hebben een acceptabele wedstrijd neergezet. Alleen niet met een resultaat, dat is jammer. Je merkte wel bij de fans dat we iets hebben laten zien. Iets waar we mee verder kunnen. Dat we als team speelden, stemde mij vooral tevreden. Dat is de enige manier om het dit seizoen te redden. Je moet eerst zorgen dat je goed staat. Dat deden we naar behoren. Daardoor groeiden we in de wedstrijd en brachten Feyenoord aan het wankelen. Uiteindelijk moet je wel een beetje geluk hebben. Tegen Twente moeten we dezelfde energie erin leggen als tegen Feyenoord.”

FC Twente kuiert voort richting play-offs

Bij tegenstander FC Twente gaat het boven verwachting. De economische malaise lijkt naar de achtergrond verdwenen door de sportieve prestaties. Want de Tukkers staan gewoon knap op de zesde plek, volop in de race voor play-offs voor de Europa League. Al zoekt Twente nog wel een goede run, want de club kwam nog niet verder dan twee zeges op rij dit seizoen. En Heerenveen en Vitesse azen op de huidige play-off plek van Twente.

Trainer René Hake weet ook dat hij de overwinning niet zomaar meeneemt uit Den Haag. “We zijn het aan onze stand verplicht om drie punten te halen. Maar we zijn een ploeg in ontwikkeling. Dus laat niemand denken dat we zomaar eventjes de klus klaren. Iedereen heeft vorige week aan koploper Feyenoord gezien dat het in Den Haag niet vanzelf gaat.”

Voorspellingen op ADO Den Haag – FC Twente

Wedden op de Eredivisie? Bookmaker 888Sport vindt ook dat FC Twente favoriet is, gezien de 2.00 op een zege voor de Tukkers. Maar ze geven ADO Den Haag met 3.55 ook een ‘fighting chance’. In Enschede werd het eerder dit seizoen 4-1. Both teams to score noteert nu 1.73 en minimaal vier goals levert je maar liefst 3.30 keer je inzet op.

Programma Eredivisie speelronde 24

Vrijdag 24 februari
20.00 ADO Den Haag – FC Twente

Zaterdag 25 februari

18.30 FC Groningen – FC Utrecht
19.45 Excelsior – Willem II
19.45 NEC – Sparta
20.45 Heerenveen – Roda JC

Zondag 26 februari

12.30 Go Ahead Eagles – Vitesse
14.30 AZ – PEC Zwolle
14.30 Feyenoord – PSV
16.45 Ajax – Heracles Almelo

Back To Top