Ga naar hoofdinhoud
ADO-fans hekelen Hui Wang, salaris PSV’ers lekt uit

Zodra fans zich tegen hun club keren is er echt wat loos. En dat is wat nu gebeurt bij ADO Den Haag, waarvan supporters een boze brief hebben geschreven aan eigenaar Hui Wang.
Komende donderdag wordt het conflict tussen de (Nederlandse) directie van ADO Den Haag en de (Chinese) eigenaar voortgezet via juridische middelen. Eerder lieten de burgemeester en een wethouder van de gemeente Den Haag zich al horen. Maar nu roeren zich ook de mensen waar het bij en voetbalvereniging allemaal om draait: de fans.

Overleg Groep Supporters: Wat is het plan voor ADO Den Haag?

De Overleg Groep Supporters (OGS) kiest nadrukkelijk partij voor algemeen directeur Mattijs Manders. “Bijna twee jaar bent u de eigenaar van de aandelen en al die tijd heeft u geen seconde omgekeken naar de supporters”, oordeelt OGS. Ook willen ze nu wel eens heel precies te horen krijgen wat Wang en zijn bedrijf Univet Vansen van plan zijn met hun cluppie. “U heeft de directeuren regelmatig verweten geen beleidsplannen te hebben, maar vertel eens: wat is uw plan?”, schrijft het platform.

Gegevens PSV liggen op straat

De website Football Leaks is lekker aan het lekken de laatste tijd. Een van de nieuwste onthullingen heeft betrekking op PSV en de salarissen die de Brabanders uitkeren.

Enkele jaren geleden sprak de club met de gemeente Eindhoven af, dat het basissalaris gemaximaliseerd zou worden op 1 miljoen euro per jaar. Maar bovenop een contractueel salaris kunnen natuurlijk bonussen, tekengelden en percentages van toekomstige transfers worden beloofd. Zo wordt het plafond toch doorbroken. Onder meer Adam Maher, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Luuk de Jong, Maxime Lestienne, Gáston Pereiro, Héctor Moreno en Andrés Guardado weten op die manier soms wel miljoenen per jaar binnen te harken.

Toch tilt de gemeente Eindhoven er niet zo zwaar aan. De toezegging van PSV was slechts een belofte, maar geen wettelijke must. Wethouder Staf Depla verklaart dat “het er ons om gaat dat PSV gezond is en dat wij de club nooit meer hoeven te redden”. Zolang PSV voldoet aan enkele aantal financiële ratio’s, mogen ze bonussen verstrekken zoveel ze willen.

Gerbrands niet onder de indruk

Algemeen directeur Toon Gebrands is ook niet zo onder de indruk van het lek en het artikel dat NRC erover schreef. “Wij zijn een transparante club, maar we conformeren ons aan de geheimhouding die we in de contracten afspreken.” Daarmee lijkt de zaak wel klaar.

Back To Top