Ga naar hoofdinhoud
Voorspellingen ADO Den Haag - FC Emmen Eredivisie debuut met Nicklas Pedersen Getty

ADO – FC Emmen. Zondag om 12:15 uur debuteert FC Emmen in de Eredivisie. Alleen dat al is een reden voor vreugde bij de club en zijn supporters, al hopen ze natuurlijk ook een resultaat mee te nemen op bezoek bij ADO Den Haag.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO Den Haag – FC Emmen Eredivisie

Een van de problemen waar gepromoveerde clubs op stuiten is een gebrek aan ervaring op ’s lands hoogste niveau. De handelingssnelheid van de spelers moet omhoog, de gaten achterin bij tegenstanders zijn kleiner, passes worden vaker onderschept. Het helpt om een paar oude rotten erbij te halen die het al eens eerder hebben meegemaakt.

Transfer Nicklas Pedersen

En dat is wat Emmen op donderdag nog snel heeft gedaan door Nicklas Pedersen bij de selectie te halen. De dertigjarige aanvaller was drie seizoenen actief bij FC Groningen en heeft ook veertien interlands voor Denemarken op het conto. En Pedersen is met zijn 69 eerdere eredivisieduels niet eens de meest ervaren kracht op dit gebied. Luciano Slagveer (ex-Heerenveen) kwam al 136 keer uit in de Eredivisie en in totaal staat de teller op 420 van zulke partijen.

Eredivisie ervaring

Echt imposant veel is dat niet, maar het is beter dan niks en ook beter dan de 162 waarmee Fortuna Sittard het aan de vooravond van een nieuw seizoen gaat proberen. ADO Den Haag bivakkeert opvallend genoeg vrij hoog in dit lijstje qua eredivisie-ervaring met dik 2.000 duels, de derde beste score. Daarmee samenhangend is ook de gemiddelde leeftijd van de selectie relatief hoog: 25,4, na Excelsior de oudste groep.

De gemiddelde marktwaarde van de ADO-spelers is zeven ton, waarmee de club zich in de middenmoot bevindt. Emmen is op dat gebied de hekkensluiter met twee ton per man, terwijl de gemiddelde leeftijd 25,2 bedraagt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen ADO – FC Emmen

Verdere vergelijkingen zijn lastig te maken aangezien FC Emmen dus nog niet eerder in de Eredivisie uitkwam. De nummer zeven van de Jupiler League had een iets zwakkere tweede helft van het vorige seizoen dan eerste. Gemeten over de laatste 19 speelronden waren ze slechts negende, met een doelsaldo van plus twee. ADO deed het in beide helften nagenoeg hetzelfde.

Wedden op Eredivisie? ADO Den Haag is favoriet op 1.87, gelijkspel noteert 3.65 en winst van FC Emmen levert je 3.95 x je inleg op bij bookmaker Mr Green. We verwachten dat Emmen zich een tijdje staande kan houden maar toch simpelweg kwaliteit te kort komt. De tip is gelijk bij rust en winst van ADO op 5.30. Zet je hier een tientje op in, dan maak je 43 euro winst bij een goede voorspelling. Volgende week ontvangt Emmen in eigen huis AZ Alkmaar.

Back To Top