Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - Feyenoord voorspellingen Eredivisie | Getty

Twee clubs met een rijke voetbalgeschiedenis, maar in het seizoen 2016/17 in een dip: ADO Den Haag en Sparta. Vooral in Den Haag kunnen ze iets positiefs gebruiken.

ADO Den Haag verliest geld, vertrouwen en duels

Een blije supporter van ADO Den Haag is een fenomeen wat al weken niet meer gesignaleerd is in de hofstad. Het groen-gele hart krijgt de laatste tijd klap na klap te verwerken. Eigenaar Hui Wang leeft in onmin met de club, omdat hij volgens ADO niet met het beloofde geld over de brug komt. De club wil zelf het liefst van Wang af na het geruzie dat al maanden en maanden aanhoudt. De gemeente Den Haag erkent intussen dat het voortbestaan van ADO ‘aan een zijden draadje hangt’. ADO is inmiddels teruggezet naar de gevreesde categorie 1 door de KNVB.

Daar bovenop zijn de sportieve resultaten ook nog eens reden voor vele Haagse tranen. ADO verloor de afgelopen vier duels in de Eredivisie op rij, staat nu vijftiende en werd woensdag ook nog eens loeihard door Feyenoord uit de KNVB Beker gekegeld met 5-1. Toch kijkt trainer Zeljko Petrovic met vertrouwen uit naar het laatste duel voor de winterstop, waarnaar men zo verlangt in Den Haag. “Het gaat nog om één ding: drie punten tegen Sparta. We kunnen vertrouwen putten uit de eerste helft tegen Feyenoord. En wij zijn niet minder dan Sparta.”

Sparta wil overleven in Eredivisie

Trainer Alex Pastoor zal het wellicht niet eens zijn met die uitspraak van collega Petrovic. Want zijn Sparta staat immers drie punten boven ADO in de Eredivisie. Maar net als het hele rechterrijtje is het punten sprokkelen om te overleven voor de oudste club in het betaald voetbal. De afgelopen vier duels kwam er slechts één puntje bij, en beleefde Sparta een desastreuze middag in De Kuip met 6-1 verlies tegen Feyenoord.

Maar Sparta en Pastoor kunnen al met een goed gevoel overwinteren. Donderdag won de club in de KNVB Beker overtuigend met 3-0 bij Heracles Almelo en in de kwartfinales is FC Volendam de best mogelijke tegenstander. Lijfsbehoud in de Eredivisie na zes jaar Jupiler League zal voor de kasteelclub echter het belangrijkste zijn. En Alex Pastoor heeft al een overwicht op ADO wat niet zo geheimzinnig is: ADO mist nog spits Mike Havenaar, Sparta heeft Zakaria El Azzouzi die tegen Heracles nog een loepzuivere hattrick scoorde.

Wedden op ADO Den Haag – Sparta

Vijf nederlagen op rij, maar toch is ADO favoriet bij bookmaker 888Sport met 2.30 op de zege. Daarom is de 2.95 op een Spartaanse overwinning zo’n aantrekkelijke optie. Een gelijkspel tussen de twee ploegen uit het rechterrijtje noteert 3.45. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top