Ga naar hoofdinhoud
ADO Den Haag - Roda JC degradatie Eredivisie Getty

Zondag om 14:30 uur staat ADO Den Haag thuis tegenover Roda JC. De Zuid-Hollanders staan zeventiende in de Eredivisie en de Limburgse gasten zestiende. We hebben het dus over een onvervalste kelderkraker.

De winnaar zou na het weekend zichzelf op de veilige vijftiende plaats terug kunnen vinden. De verliezer zit dieper in de degradatie en nacompetitie-zorgen.

ADO – Roda JC Eredivisie

Het gaat in een competitie om punten en rangschikking, maar het is ook altijd veelzeggend om naar doelsaldo’s te kijken. Daarmee kan je inschatten of een ploeg terecht op zijn huidige plaats staat of dat er veranderingen aan zitten te komen. In het geval van ADO en Roda luidt de conclusie: die gaan echt niet meer stijgen.

ADO staat op min 27 en Roda op min 22, de twee slechtste saldi van de Eredivisie. Roda heeft nog als lichtpuntje dat de veertig tegengoals niet eens zo beroerd zijn, want dat is de tiende slechtste score van de Eredivisie.

Weinig doelpunten

Scoren is de bottleneck voor beide teams. Samen maakten ze er in hun 54 vorige competitiewedstrijden van dit seizoen slechts 29. De fans worden bepaald niet verwend. Verliezen is rot, maar doelpunten zijn dan nog een soort pleister op de wond. In de onderlinge duels van de afgelopen jaren was de productie wel op peil. Vier van de laatste zes confrontaties eindigden in gelijkspel en beide wonnen er eentje. Het totale doelsaldo over die periode is 7-10.

In Den Haag won ADO er maar een van de laatste zes en verloor het er twee. Deze duels leverden wel erg veel goals op, 28, waarvan 12 voor ADO en 16 voor Roda. Ook waren er in die periode drie rode en liefst dertig gele kaarten. Daar staat tegenover dat in negen van de tien laatste thuisduels van ADO in de competitie er minder dan drie goals vielen, terwijl Roda al acht uitduels niet heeft gewonnen en in de vorige zes uitduels minstens twee tegengoals kreeg.

Eredivisie voorspelling

Wedden op ADO Den Haag tegen Roda JC. Rondom deze wedstrijd zijn er veel gemengde signalen. Maar het hoofdsignaal is dat deze ploegen lastig scoren, een trend die vermoedelijk ook in het onderling duel zal domineren. ADO staat voor winst bij bookmaker 888Sport op 2.20, gelijkspel noteert 3.35 en winst Roda @3.20. We tippen dat er minder dan drie goals vallen, op 1.72. Lees ook: wedden op Eredivisie.

Back To Top