Ga naar hoofdinhoud
PSV wint AZ: Eredivisie kampioen voorspellingen Getty

De titel lijkt definitief uit zicht voor PSV, maar de tweede plek betekent voorronde Champions League. In aanloop naar het duel met Ajax moet PSV nu zelf winnen.

ADO Den Haag – PSV

Vier wedstrijden is te weinig voor PSV om de achterstand op Feyenoord goed te maken. Maar de vier punten op Ajax zijn nog overbrugbaar, als de Eindhovenaren zelf foutloos zijn én een beetje hulp krijgen. En ze mogen daar hoop op hebben. Want Ajax won donderdag weliswaar knap van Schalke 04, het heeft daardoor ook nog een zwaar programma voor de boeg. En misschien zwaarder, als Ajax ook nog de halve finale van de Europa League bereikt.

Maar eerst naar jezelf kijken, zal Phillip Cocu zijn mannen voorhouden. PSV herstelde zich uitstekend van het gelijkspel met FC Twente, door afgelopen weekend Willem II met 5-0 te verslaan. Vooral Marco van Ginkel en Andres Guardado waren op dreef. Huurling Van Ginkel scoorde tweemaal, Guardado eenmaal naast zijn drie assists. Zij vormen de basis van een PSV dat nog strijdbaar voor een tweede plek wil gaan.

Al is de mogelijke inzet van Guardado tegen ADO twijfelachtig. Donderdag haakte hij vroegtijdig af bij de training. Linksback Jetro Willems ontbrak zelfs helemaal. Waarschijnlijk kunnen Joshua Brenet en Jorrit Hendrix zich klaarmaken voor een basisplek.

Phillip Cocu blij met effectief PSV

De 5-0 tegen Willem II toonde ook hoe PSV zijn productiviteit mede tot stand laat komen. Want twee van de vijf doelpunten vielen uit corners. En dat is geen toeval, weet Phillip Cocu. “We trainen vaak op standaardsituaties, dat zie je terug in de wedstrijden. Het is één van onze kwaliteiten. Thuis tegen Ajax kunnen we het weer laten zien, maar we hebben het niet in eigen hand. We zullen alle wedstrijden moeten winnen.”

ADO Den Haag in bloedvorm uit de problemen

Sportief uit de dood opstaan, zo zou je het verhaal van ADO Den Haag kunnen noemen. Na 25 speelrondes stond de club troosteloos onderaan. Vijf wedstrijden en vier overwinningen later is het uitzicht ineens een stuk rooskleuriger voor ADO. De groen-gelen staan dertiende, met drie prachtige punten voorsprong op drie clubs onder hen. En dat nog met wedstrijden tegen twee daarvan voor de boeg: Sparta en Excelsior.

Het lijkt dus een soepele rit naar lijfsbehoud te worden voor ADO Den Haag. Maar dat betekent niet dat ze het rustig aan gaan doen tegen PSV. De fans zijn net verwend met drie overwinningen in anderhalve week, en de spelers zelf zouden natuurlijk ook graag stunten in eigen huis. Trainer Alfons Groenendijk staat in elk geval te popelen. “PSV is een van de Nederlandse topclubs met veel kwaliteit. Maar dan nog is het gewoon weer 11 tegen 11. Wij willen ook weer onze eigen kwaliteiten laten zien. Aan een bos bloemen hebben we niks, we willen resultaat.”

Wedden op ADO Den Haag – PSV

De prachtige zegereeks helpt ADO Den Haag niet. Ze krijgen van bookmaker 888Sport een enorme 12.00 op de zege, en zelfs 5.80 op een gelijkspel. PSV lijkt de overwinning niet te kunnen ontgaan, zij noteren 1.23 op de driepunter in Den Haag. Maar een goal van ADO is niet uit te sluiten, dus kijk zeker naar de 1.85 op ‘both teams to score’. Lees wedden op Eredivisie voor de noteringen voor de titelfavorieten.

Back To Top