Ga naar hoofdinhoud
Vitesse tegen Sparta: de eredivisiewedstrijd van zes minuten

Zaterdag 6 oktober 2018 om 18:30 uur speelt ADO Den Haag tegen FC Groningen. De Haagse thuisploeg staat na zeven speelronden op plek tien met acht punten, de Groningers verkeren in de gevreesde degradatiezone (zeventiende) met vier puntjes.

Feest rond ADO Den Haag – FC Groningen

Feest gegarandeerd rondom deze match, ongeacht het spelniveau of de uitslag. Die middag organiseert ADO Den Haag namelijk een Oktoberfest, het befaamde Duitse bierfeest dat het liefst in grote hallen en met in lederhosen gestoken serveersters plaatsvindt. In dit geval wordt het Heldenplein omgetoverd tot Bavaars bierpaleis en komt DJ Otto Wunderbar plaatsjes draaien. Maar wie heeft er na 90 minuten het meest te vieren?

Ondanks dat er in de stand Eredivisie tien plekken verschil zitten tussen deze twee, zijn de verschillen piepklein. Het doelsaldo van ADO is min zes en dat wijst erop dat ook die ploeg risico loopt om op de bodem van de Eredivisie te belanden. Fortuna Sittard en FC Utrecht hebben bijvoorbeeld een beter saldo.

El Khayati kan niet blijven repareren

ADO Den Haag slaagde er nog geen enkele keer om geen tegengoals te krijgen en ontving al zesmaal twee of meer tegentreffers. Alleen NAC deed het op dat gebied even zwak. Kortom, er zitten zwakke plekken in het team die spits Abdenasser El Khayati niet telkens kan blijven repareren.

Sinds hij vier treffers maakte tegen Excelsior is zijn snelheid van scoren al afgenomen: in de drie speelrondes erna kwam er alleen nog een bij tegen Vitesse.

Zoeken naar lichtpuntjes in Groningen

Bij FC Groningen is het lang zoeken naar lichtpuntjes. In drie van de zeven matches werd niet gescoord en er was nog maar een clean sheet. Waar de ploeg zich aan vast kan houden is dat er minder doelpogingen tegen opgevangen moesten worden dan bij Groningen: gemiddeld 12,4 schoten tegen per match versus 16.

En de conversie van kansen is zo belachelijk laag (maar vier procent van de doelpogingen leidt tot een goal) dat die alleen nog maar omhoog kan gaan.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op ADO Den Haag – FC Groningen

Groningen won vier van de laatste zes matches en ADO ging eenmaal met drie punten naar huis. Het doelsaldo over die zes wedstrijden is 6-11. In het eigen onderkomen, het Cars Jeans Stadion, won ADO de helft van de vorige zes ontmoetingen (saldo 9-9). In vijf van die zes partijen kwam Groningen tot scoren.

Wedden op Eredivisie wedstrijden? ADO Den Haag staat voor winst op 2.02, gelijkspel levert je 3.70 x je inleg op en gokken op winst FC Groningen 3.35 x. De dubbele kans op Groningen (gelijk of winst) met een quotering van 1.81 is aantrekkelijk, of neem anders de weddenschap dat ADO minder dan tweemaal scoort op 1.98,.

Back To Top