Ga naar hoofdinhoud
Wedden ADO Den Haag - AZ Eredivisie: weer 3 punten pakken Getty

Zaterdag 31 maart om 20:45 uur speelt ADO Den Haag – AZ. De thuisploeg staat na 28 speelronden op plek acht van de Eredivisie, de Alkmaarse bezoekers bezetten plek drie en hebben een marge van tien punten op Feyenoord. ADO kan op korte termijn nog alle kanten op, binnen twee speelronden is alles tussen plekken zes en elf mogelijk.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Qua vorm kachelen de clubs voort met resultaten die bij hun positie passen. AZ heeft in zijn vorige acht speelronden gemiddeld 2,11 punt per match meegenomen en dat komt overeen met hun totale gemiddelde. ADO moest het in die periode doen met 1,39 punt per speelronde en dat betekent zelfs een lichte verbetering ten opzichte van het algemene gemiddelde met 0,11.

ADO Den Haag – AZ Eredivisie

Opvallend is dat ADO moeite heeft met zonder kleerscheuren de rust bereiken. Tel je alle goals in de eerste helft van de vorige speelronden op, dan is het Haagse doelsaldo 12-20. Het saldo van min acht is op die van Roda JC na de slechtste van de Eredivisie. AZ hoort bij de zes clubs met een positief doelsaldo over alle eerste helften samen. Ook is de subtopper een stabiele frontrunner, wat betekent dat ze een voorsprong weten om te zetten naar een zege. De 19 eerdere 1-0 voorsprongen leverden 45 punten op (gemiddeld 2,4).

Wel moet gezegd worden dat ADO best redelijk omgaat met een 0-1 achterstand. Het overkwam de Hofstedelingen al zeventien keer en toch kwamen ze vanuit die situatie nog tot zeventien punten (gemiddeld 1 punt, de vijfde beste score in deze categorie). Dit alles combinerend lijkt een kleine zege voor AZ het waarschijnlijkst. AZ won vijf van de vorige zes onderlinge duels en verloor er eentje, wel waren drie van die zeges met minstens twee goals verschil. Als gast won AZ vier van de laatste zes bezoekjes aan Den Haag en slechts eenmaal met meer dan een goal verschil.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op ADO Den Haag – AZ? AZ heeft maar een van de vorige elf competitiewedstrijden verloren en is de dikke favoriet op 1.58. Gelijkspel levert je 4.25 per ingezette euro op en winst ADO Den Haag op 5.10. We tippen dat ADO niet met twee of meer goals verschil verliest. De +1,5 goal handicap op ADO noteert 1.53.

Back To Top