Ga naar hoofdinhoud
Donny van Beek Ajax Programma Eredivisie Getty

Eredivisie, ADO Den Haag – Ajax. Zondag om 12:30 is de winterstop voorbij voor ADO Den Haag en Ajax. Ze spelen tegen elkaar in de achttiende speelronde van de Eredivisie. De Amsterdammers vangen 2016 aan als koploper in de competitie, ADO staat tiende.

Uitslagen en speelschema Eredivisie seizoen 2015 – 2016

Geen transfers bij Ajax

Ajax bracht de afgelopen week door in Turkije en tussentijds hoefde niemand de koffers te pakken om van werkgever te ruilen. Er was belangstelling voor Ricardo van Rhijn, van Galatasaray, zodat hij bij een eventuele transfer niet ver hoefde te reizen. De Turkse club heeft echter een andere rechtsback aangetrokken, Martin Linnes, waardoor een bod op Van Rhijn van de baan is.

Davy Klaassen is vermoedelijk inmiddels ook wel op het lijstje beland van Europese subtoppers, maar de aanvallende middenvelder liet weten, nog niet klaar te zijn voor een buitenlands avontuur. Dat ondanks vermeende interesse van Napoli, momenteel toch mooi de koploper in de Italiaanse Serie A. “Ik heb het naar mijn zin bij Ajax”, motiveert Klaassen zijn honkvastheid.

Donny van Beek in A-selectie

Mocht er toch nog nu, of in de zomerstop een van de jonge Ajacieden verkocht worden, dan heeft trainer Frank de Boer daar op voorgesorteerd. Hij nam onder meer Donny van Beek mee naar Turkije en de jongeling bleek het vertrouwen niet te beschamen. De Boer neemt hem per direct op in de A-selectie van Ajax. De andere tieners in Belek waren Vaclav Cerny (18), Abdelhak Nouri (18) en Kasper Dolberg (18). Ook zij mogen wellicht spoedig ruiken aan het echte werk.

ADO in financiële nood

Bij ADO Den Haag wil een groot deel van de directie en supporters dat niet een speler van de hand wordt gedaan, maar de eigenaar Hui Wang ontpopt zich als een onpeilbare, onbetrouwbare en slecht bereikbare baas. Vanuit Beijing laat hij weten, zelf te bepalen wanneer hij aan zijn financiële verplichtingen gaat voldoen en dat hij niet is gediend van de grote mond van de bestuurders.

De supporters hebben een open brief aan Wang gepubliceerd, waarin ze hem manen om over de brug te komen met de openstaande betaling van 3,7 miljoen euro. Verenging Haagsche Bluf vreest, dat de bond KNVB weldra de club in categorie 1 indeelt. Dat zou leiden tot verzwaard toezicht en mogelijk een puntenaftrek – het vreeswekkende parcours dat FC Twente heeft afgelegd.

Ajax dik favoriet

Maar zondagmiddag zijn al deze issues even niet belangrijk, want in het Kyocera Stadion gaat de bal rollen. Ajax won vier van de laatste zes ontmoetingen, tweemaal werd het gelijk. ADO wist nog wel één van de laatste zes thuisduels tegen de “Godenzonen” te winnen en verloren er drie (doelsaldo 5-11). Ajax heeft overigens (versus alle clubs) maar drie van de laatste dertig competitieduels verloren.

Programma Ajax

Back To Top