Ga naar hoofdinhoud
ADO - PSV: Den Haag moet winnen om uit gevarenzone te raken

Eredivisie. Zondag 17 september om 14:30 uur speelt ADO Den Haag thuis tegen Ajax. De Haagse club heeft zijn twee vorige thuisduels van dit seizoen verloren en staat slechts veertiende, Ajax staat derde als een der vijf clubs met negen punten na vier speelronden.

Programma Eredivisie 2017 – 2018

Niet langer heet het stadion van ADO het Kyocera stadion. Laten we eerlijk zijn, geen ADO-fan zal daar een traan om laten. Het was het schoolvoorbeeld van een kil ogende, anonieme, nietszeggende stadionnaam. Nog steeds weet niemand buiten de wereld van ‘document solutions’ wat voor bedrijf Kyocera is (en wil dat ook niet weten). Je kan denken van de nieuwe naam wat je wil, maar ‘Cars Jeans Stadion’ is in elk geval een stuk duidelijker.

ADO Den Haag – Ajax

ADO-supporters zullen vrezen dat het negatieve record wordt geëvenaard qua beginnen met thuisnederlagen. In het seizoen 2006-2007 werden de startblokken verlaten met vier dompers na elkaar in Den Haag. Het seizoen werd afgesloten als nummer laatst met het zeer schamele aantal punten van zeventien. De huidige reeks is dus allesbehalve veelbelovend.

Ajax won vijf van de vorige zes onderlinge duels, eenmaal werd het in die periode gelijk. Ook in eigen huis heeft ADO het lastig tegen de Amsterdammers, die bij vier van de vorige zes trips naar huis gingen met de volledige buit en twee keer de punten deelden. Het totale doelsaldo over die reeks is 2-11.

Schoten op doel

De Ajacieden schieten tot nu toe lustig op goal. Met gemiddeld 25 schoten per wedstrijd legt geen club zo vaak aan als de vice-kampioen van vorig jaar. Wel zal het wat zuiverder moeten, want slechts een derde van die schoten is tussen de palen gemikt.

Bij ADO wordt gemiddeld twaalfmaal per match geschoten en daarvan zijn er 3,5 zuiver. Ook gaapt er een groot gat wat betreft het aantal schoten tegen: krap elf bij Ajax, negentien bij de gastheren.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Mr Green!

Gokken op ADO Den Haag – Ajax

Winst van Ajax staat bij bookmaker Mr Green op 1.26, gelijkspel op 5.75 en winst van ADO Den Haag op 10.50. Een zege van Ajax met minstens twee goals verschil noteert 1.68 en een andere interessante optie is dat Ajax bij rust al leidt: 1.61 voor iedere euro die je inzet. Lees: wedden op Eredivisie.

Back To Top